Nyhed

Nyt opslagsværk skal fremme viden om varmepumper

Dansk Energi lancerer nu ”Den lille blå om Varmepumper”. Bogen er et lettilgængeligt opslagsværk for alle, der arbejder med at realisere energibesparelser i nye og eksisterende bygninger ved hjælp af varmepumper.

Bogen giver et godt overblik over hvilke typer varmepumper, der er på markedet, energimæssige og økonomiske nøgletal, eksempler og sammenligninger med andre opvarmningsformer samt gode råd til brug af varmepumper og installation af disse.

Varmepumper kan reducere energiforbruget i boliger markant og medvirke til, at Danmark i fremtiden kan blive et fossilfrit samfund. Indsatsen for udbredelse af varmepumper skal intensiveres, og derfor har Energistyrelsen i samarbejde med Dansk Energi udgivet ”Den lille blå om Varmepumper”.

- Det er vores håb, at ”Den lille blå om Varmepumper” bliver et nyttigt værktøj for alle, der installerer varmepumper fremover. Bogen medvirker desuden til at udbrede kendskabet til varmepumper, så Danmark kan leve op til det overordnede mål om at minimere energiforbruget i bygninger, uden anvendelse af fossile brændsler, siger Jørn Borup, forskningskoordinator i Dansk Energi.

Bogen giver et godt overblik over hvilke typer varmepumper, der er på markedet, energimæssige og økonomiske nøgletal, eksempler og sammenligninger med andre opvarmningsformer samt gode råd til brug af varmepumper og installation af disse. Bogen er tilegnet energikonsulenter, rådgivende ingeniører, installatører og andre, der arbejder med energieffektivisering af bygninger ved anvendelse af varmepumper og udsendes til VVS’ere, og energikonsulenter.

- Vi har oplevet et stigende behov for tilgængelig viden om varmepumper. Et stigende antal danskere har fået øjnene op for fordelene i en varmepumpe til boligen. Men det er vigtigt, at både kunder og installatører kan få den nødvendige viden og tryghed omkring varmepumpen, siger Jørn Borup.

”Den lille blå om Varmepumper” er det seneste skud på stammen af en serie, der er udviklet til brug på energispareområdet. Der er tidligere udviklet ”Den lille blå om Varme”, ”Den lille blå om Ventilation”, ”Den lille blå om Sparepumper” og ”Den lille blå om Systemoptimering”. Den lille blå om Varmepumper udkommer i et oplag på 10.000 stk.