Giv energien videre

Projektet Smart City Kalundborg er et udviklings- og demonstrationsprojekt støttet af Energiteknologisk Udviklings- og demonstrationsprogram, EUDP, under Energistyrelsen.

Elkunder i områder med meget landvind betaler mere til den grønne omstilling. Det skyldes, at de lokale andelsselskaber skal dække omkostningen til de elnet, som flytter strømmen fra landvindmøllerne. Det ønsker både Venstre og Rasmus Helveg Petersen at lave om, og derfor spørger Thomas Danielsen, Venstre, nu til fremdriften. Dansk Energi vil fortsat gerne bidrage til at løse det åbenlyse problem.

Danmarks viden om anvendelsen af intelligent energi kan blive en eksportsucces. Teknologien findes, men det kræver politisk fokus.

Børsen skriver i dag om, hvordan den manglende afklaring af den fremtidige bilbeskatning – herunder også om afgiftsfritagelsen for elbiler fortsætter efter 2015 – skaber usikkerhed i elbilbranchen. Efterårets finanslov er sidste udkald for en forlængelse af afgiftsfritagelsen for elbiler, hvis det ikke skal koste investeringer, siger branchen.

Den nye vækstpakke rammer rigtigt, når den lemper PSO-afgiften for de mest energiintensive virksomheder, skriver Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi, i et indlæg i Jyllands-Posten i fredags.