Giv energien videre

Forsyningssikkerhed bliver tænkt sammen med 2030-målene. Det er konklusionen af EU-rådsmødet torsdag og fredag i den forgangne uge. Klimamål, vedvarende energi og energieffektivitet er ligeledes med i EU’s femårsplan, hvilket Dansk Energi ser positivt på i dagens Jyllands-Posten.

Kullene bliver smidt ud af kraftvarmeværkerne i de store byer og erstattet med grøn energi. Derfor er vores kraftvarmeværker den nye danske grønne stolthed, som samtidig sikrer vores forsyning og skaber job og innovation. Det skriver Rambøll, 3F, DI Energi, Dansk Byggeri, Dansk Fjernvarme, Dansk Skovforening og Dansk Energi i et fælles indlæg i dagens Jyllands-Posten.

EUs regeringsledere vil have energipolitik på toppen af dagsordenen i de kommende fem år. Den klare besked sender EU’s regeringsledere med udnævnelsen af Luxembourgs forhenværende premierminister, Jean-Claude Juncker som formand for EU-Kommissionen.

Nye og forhøjede lånemidler til at sikre bedre bredbånd er på vej til de danske yderkommuner. Det er resultatet af dagens aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, som er en del af de igangværende vækstforhandlinger. Dansk Energi ser initiativet som et vigtigt signal om det offentliges rolle i bredbåndsudviklingen.

Omtrent 1,8 millioner danske husstande og virksomheder ejer sammen energiselskaber. Det er et ejerskab, der hele tiden udvikler sig - ikke mindst med ændringerne på energimarkedet. Derfor har Dansk Energi opsamlet gode eksempler på, hvordan energiselskaber og store andelsejede koncerner som Coop, Arla og Danish Crown arbejder med at udvikle andelstanken.