Giv energien videre

Regeringen har onsdag meddelt, at afgiftsfritagelsen for elbiler vil blive forlænget med et år, så den er gældende til udgangen af 2016.

Danske virksomheder, der producerer energiteknologi, eksporterede sidste år mere end nogensinde tidligere. I alt blev der eksporteret for 74,4 milliarder kroner. Det er en stigning på 10,7 procent i forhold til året før. Til sammenligning steg den samlede vareeksport med 0,6 procent.

Der er overhængende fare for, at Danmark bliver verdens mest elbilfjendtlige land i 2016, og investeringer for milliarder skulle ikke have været foretaget, hvis regeringen ikke mener, hvad den har sagt om at støtte udbredelsen af elektriske biler, lyder det fra Dansk Energi i Information.

Selvom elprisen falder, oplever danskerne stigende regninger. Derfor bør man politisk gribe fat i skatter og afgifter og finde nye veje til at finansiere den grønne omstilling, lyder det fra Dansk Energi, når DR Pengemagasinet i aften sætter fokus på elregningen.

To af det svenske atomkraftværk Ringhals' reaktorer lukkes allerede mellem 2018 og 2020. Det fem til syv år førend planlagt. Det risikerer at sætte dansk elforsyning under pres.