Giv energien videre

Regeringen fremlagde i går tirsdag „Helhedsplan – for et stærkere Danmark“, den såkaldte 2025-plan. Planen indeholder syv energipolitiske nedjusteringer. Få et overblik her.

Forskningen i energiteknologi og –udvikling får endnu engang med sparekniven i det forslag til Finanslov, som regeringen fremlagde i går. Det er kortsigtet og harmonerer ikke med ønsket om at være supermagt på energiområdet, mener Dansk Energi.

Vi skal skabe rum til velstand, før vi kan fordele den. Derfor er det rigtigt set af regeringen at fokusere på at sikre virksomhederne bedre muligheder for at investere og skabe vækst. Her er det rigtigt og også godt for den grønne omstilling at flytte PSO væk fra elregningen. Med velstanden for øje kan der med fordel investeres mere i energiforskning, end finanslovsforslaget lægger op til.

Japanske el-varevogne, italiensk ladeudstyr og amerikansk it gør Vehicle-to-grid til dansk virkelighed med globale perspektiver. Verdens første kommercielle pilotprojekt er i gang på Frederiksberg.

To splinternye elektriske busser triller nu rundt på en af Københavns travleste busruter og giver håb om en renere fremtid.