Giv energien videre

Danmarks største erhvervsorganisation og metalarbejdernes forbund melder klart ud i Børsen i dag, at PSO’en bør flyttes til finansloven. Samtidigt understreger de to organisationer, at det vil skade produktionsdanmark, hvis PSO’en forsat finansieres via forbrugernes elregning. Energi, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lillholt har i dag kvitteret prompte på Twitter og understreget, at regeringen arbejder på at finde en løsning.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, står for åbningstalen når Dansk Energi byder velkommen til Energiens Topmøde den 9. juni 2016 i København.

Danske elkunder kan gange den rene elpris med tre, når regningen skal betales. Det er konsekvensen af Danmarks Europa-rekord i elafgift, der sammen med PSO-betalingen udgør mere end to tredjedele af regningen. Det begrænser vækst i Danmark og hæmmer den grønne omstilling.

Otte ud af ti danskere kan få en hurtig bredbåndsforbindelse med en hastighed på mindst 100 Mbit/s, mens det for virksomheder blot er lidt over halvdelen, som har adgang til den høje hastighed. Bredbåndsadgangen er dog skævt fordelt. Mens det hurtige bredbånd i byerne kan være en hyldevare, så må mange husstande og virksomheder i landdistrikterne fortsat kigge langt efter hurtige forbindelser. Det viser Energistyrelsens dugfriske bredbåndskortlægning.

Torsdag gæstede det britiske parlaments energiudvalg Dansk Energi for at lære om, hvordan danske energiselskaber arbejder med at integrere vedvarende energi i elnettet.