Nyhed

Mød Storbritanniens energiminister

Hvordan vil Storbritannien sikre rigelig, pålidelig og betalbar energi frem mod 2020 og 2050, og hvilken rolle kan energisektoren spille for britisk økonomi?

Det er det centrale spørgsmål på det danske handelskammers event ”UK-Nordic Business Summit” den 14. april i London, hvor danske energiaktører med interesse i det britiske marked bliver budt i dialog med den britiske energiminister Amber Rudd og øvrige beslutningstagere. Storbritannien undergår en energimæssig forandring, der kan skabe store muligheder for danske aktører.
 
- Storbritannien er i gang med at lægge sporene til et energisystem, som på bæredygtig vis sikrer energiforsyningen på en effektiv, pålidelig og betalbar måde. Det er ikke alene afgørende vigtigt for britisk økonomi, men betyder også et stort ryk for en sektor, som i 2015 bidrog 6 procent til det britiske BNP. I 2014 eksporterede Danmark eksportteknologi til en værdi af 74,4 Mia. DKR, hvilket vidner om en enorm kapacitet for løsninger inden for energiomstilling. Ved the UK-Nordic Business Summit i april samler vi centrale interessenter fra hele sektorens værdikæde for at sikre, at udfordringer forbindes med løsninger - og for at udnytte potentialet for et massivt britisk marked inden for energi, siger Karen Marie Sandgren, public affairs rådgiver og medlem af The Danish-UK Chamber of Commerce i UK.
 
Dansk Energis administrerende direktør Lars Aagaard vil også holde oplæg på eventet, der udforsker Storbritanniens udfordringer og politiske målsætninger for sikring af energiforsyning og de affødte forretningsmuligheder for danske energivirksomheder. Repræsentanter fra den britiske regering vil drøfte visioner og handlingsplaner for blandt andet vedvarende energi, udrulning af fjernvarme, satsning på energieffektivitet og et attraktivt investeringsklima for energi – Connie Hedegaard vil styre debatten.