Minister kvitterer for PSO-melding

En klog løsning, der fjerner PSO’en fra elregningen, gør ikke kun Danmark rigere, men også grønnere. Sådan skrev Dansk Energi mandag om den danske PSO-udfordring i dagbladet Jyllands-Posten. Den melding kvitterer Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt, nu for på mediet Twitter. Her kalder han synspunktet fra Dansk Energi for interessant.

- Interessant melding fra Dansk Energi. PSO på finanslov godt for klima, vækst, job og ro om grøn omstilling, skriver Lars Christian Lilleholt på Twitter.  

Regeringen står med en bunden opgave, fordi EU-Kommissionen har dømt den nuværende danske PSO-ordning for traktatstridig. Dermed skal der findes en ny PSO-løsning, og det gør man ifølge Dansk Energi både klogest og grønnest ved at fjerne PSO’en fra elregningen.

- En dansker, der gerne vil investere i en eldreven effektiv varmepumpe, vil kunne få lettet sin varmeregning med cirka 1800 kroner om året, hvis vi flytter PSO’en væk fra elregningen. En lavere PSO-regning kan også gøre de store varmepumper mere attraktive i fjernvarmen, og dermed skabe mere varme af vindkraften, det skriver Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi i Jyllands-Posten.

Beregninger fra Skatteministeriet viser, at hvis PSO’en flyttes væk fra elregningen, og i stedet eksempelvis finansieres via et bredere skattegrundlag fremfor en ny elafgift, giver det en gevinst for samfundet på omtrent 1,5 mia. kroner årligt.