Intelligent Energi

God start for ny Platform for Smart Energi

Torsdag skød Branchefællesskab for Intelligent Energi gang i arbejdet med den nye Platform for Smart Energi, sammen med Energistyrelsen og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Opgaven for parterne er at finde løsninger til fremtidens smarte energisystem.

Platformens første møde, blev afholdt i Energistyrelsen, hvor der i går blev taget hul på at lokalisere relevante projekter med forretningspotentiale. Branchefællesskab for Intelligent Energi glæder sig over, at det er lykkedes at samle alle forsyningssektorerne i det nye samarbejde.

- Vand, elektricitet, gas, affald og varme. Det er hver især energikilder, som bør tænkes langt bedre sammen, og på den måde blive til nye forretningsområder. På mødet i går var der mange forslag til fælles initiativer, der kan sikre bedre rammer for integrationen på tværs af energi- og forsyningssektorerne. Dermed tegner det godt for det fremtidige samarbejde, og de kommende løsningsforslag til fremtidens nye smarte energisystemer, siger Helle Juhler-Verdoner, branchechef i Intelligent Energi.

Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt, indledte mødet i går, og understregede i den anledning, at smart energi på tværs af forsyningssektorer er af stor prioritet for regeringen og ham som minister. Han udsendte i går en fælles pressemeddelelse sammen med Branchefællesskab for Intelligent Energi: 

- I Danmark er vi allerede i verdenseliten, når det kommer til vedvarende energi og energiforsyning, og med samarbejdet i Platformen for Smart Energi tror jeg på, vi også kan blive forgangseksempel for et smart, integreret energisystem. Det er der vækstperspektiver i, som rækker langt ud over Danmarks grænser, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt.

Frem mod næste møde vil der blive indkaldt til en række workshops, hvor også aktører, som ikke er en del af selve platformen, kan komme med indspark til det kommende arbejde.