Nyhed

Strømmens dag

På lørdag den 23. januar markerer vi, for anden gang, Strømmens Dag i hele Norden. Dansk Energi vil bruge dagen til at sætte fokus på behovet for at anvende grøn strøm til mere og fossile brændstoffer til mindre.

Nordens elproduktion er grønnere end de fleste i Europa, og vi skal derfor ikke kun fortsætte med at producere den grønne strøm, vi skal også have fokus på at anvende den. Sådan lyder det fra Dansk Energi, der i anledningen af Strømmens Dag på lørdag, går sammen med de øvrige nordiske energiorganisationer for at sætte fokus på behovet for en stærk nordisk sektor og en øget elektrificering.

- Vi glæder os til at markere dagen, fordi vi kan gøre det med rigtig god grund. I Norden har vi et af verdens mest veludviklede og velfungerende elmarkeder. Vi har et fælles nordisk marked, der er godt forbundet på tværs af vores landegrænser, og vi har en enorm grøn elproduktion, sammenlignet med resten af Europa. Nu skal vi have fokus på eksportmulighederne af al vores grønne strøm samtidig med, at vi skal gøre mere herhjemme for, at grøn strøm kan erstatte olie, benzin og naturgas, siger Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi.

Ifølge Lars Aagaard handler det dels om, at vi selv skal blive bedre til at bruge el i vores varme og transport, men det handler også om, at vores muligheder for at eksportere strøm skal blive bedre.

Dermed er det behovet for en stærk nordisk sektor og en øget elektrificering, der kommer i fokus, når Dansk Energi markerer Strømmens Dag på lørdag den 23. januar.