Nyhed

Minister til kamp mod tysk flaskehals

Kun 13 procent af tiden kunne Danmark komme af med strømmen til det tyske marked i 2015. Det viser nye tal fra Energinet.dk, som har fået Dansk Energi til at rette henvendelse til regeringen om sagen. Nu lover energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt, handling i forhold til problemerne med den tyske flaskehals.

Ifølge Ritzau led Danmark, Sverige og Norge tilsammen et tab på godt en milliard kroner i perioden 2012-2014, fordi de ikke kunne eksportere strøm til Tyskland. Det fik lørdag den 23. januar Dansk Energi til at opfordre regeringen til at gå sammen med sine nordiske kolleger for at finde en løsning.

- Vi er nødt til at have velfungerende transportveje ud af Norden for at realisere det eksporteventyr, der ligger i vores grønne strøm. Det har vi ikke i dag, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi til Ritzau.

Lars Christian Lilleholt tager godt imod Dansk Energis opfordring og siger til Ritzau, at der snart sættes tyske tiltag i søen til forbedring af elnettet, så den danske strøm kan løbe til Tyskland.

- Vi presser alt det på, vi overhoved kan, siger Lars Christian Lilleholt, og fortæller, at han blandt andet har besøgt den tyske statssekretær for energi, Rainer Baake, og at det danske ministerium også er i kontakt med EU-Kommissionen, sådan som Dansk Energi også har opfordret til.