Giv energien videre

Energinet.dks netop offentliggjorte forsyningssikkerhedsredegørelse viser, at det bliver svært at sikre danskerne maksimalt fem minutter uden strøm pr. år på grund af manglende produktionskapacitet. Dermed er der risiko for, at vi ikke når Energinet.dks egen målsætning for forsyningssikkerhed.

Storbritannien har oplevet en håndfuld politiske jordskælv den seneste uge. Men hvilket Europa og hvilken fremtid på energiområdet venter der, når der falder ro på igen? Det var emnet for en populær morgenbriefing i Dansk Energi.

De nordjyske kommuner og Region Nordjylland indfører fælles retningslinjer for nedlægning af bredbåndskabler. Dansk Energi bakker initiativet op og har indgået aktivt i arbejdet med at gøre det mere attraktivt for telebranchen at investere i bedre bredbåndsdækning til gavn for virksomheder og borgere i hele Nordjylland.

El skal i højere grad bruges til opvarmning. Det er afgørende for at få mere ud af den stadigt grønnere strøm. Der er derfor behov for, at afgiftstrykket på el reduceres, og reguleringen af kraftvarmen reformeres, foreslår Dansk Fjernvarme og Dansk Energi i fælles anbefalinger til en ny kraftvarmestrategi.

Sæt kryds i kalenderen den 6. oktober, hvor DI Energi og Dansk Energi i fællesskab åbner dørene til Energipolitisk Konference 2016.