NyhedGiv energien videre

20 direktører sætter næste energiforlig til debat

Hvor skal hegnspælene for energipolitikken sættes for tiden efter 2020? Det spørgsmål satte Dansk Energi til debat mellem 20 direktører fra energibranchen onsdag under overskriften ”Giv Energien Videre”. De mange input vil indgå som inspiration til en række anbefalinger, der overrækkes til energiministeren på Energiens Topmøde 2016.

Under overskriften Giv Energien Videre satte Dansk Energi 20 af energibranchens direktører i stævne til at debattere retningen for det næste energiforlig. Det er led i en række dialogmøder Dansk Energi inviterer til om energipolitikken efter 2020.
 
- Vi har naturligvis vores perspektiv på energipolitikken. Vi vil gerne være ydmyge og have jeres input, sagde Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi i sin åbning af debatten.
 
Dansk Energi lancerede i november 2015 sit debatoplæg til energipolitikken under overskriften ”Giv Energien Videre”. Oplægget indeholder seks visioner og udfordringer. Debatten mellem de 20 direktører til dialogmødet gik på, hvordan fremtidens udbygning skal ske i takt med efterspørgslen, og hvordan det skal hænge sammen med energieffektiviseringsindsatsen.
 
- Energiforliget havde tre ben: Vedvarende energi, energieffektivisering og elektrificering. Der sker ikke et hammerslag med elektrificeringen. Man ved, at det kræver stor balancekunst at sidde på en skammel med to ben, og på et tidspunkt dratter man ned, sagde Lars Aagaard, da han tegnede udfordringerne for energipolitikken op.
 
Dialogmødet var det fjerde Dansk Energi har holdt siden november. I løbet af foråret vil der være yderligere møder. Dansk Energi vil samle det op i en række anbefalinger til næste energiforlig. De anbefalinger bliver overrakt til energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt på Dansk Energis årsmøde, Energiens Topmøde den 9. juni 2016.