DebatEarth Hour

Hold lyset tændt

Strømmen i Danmark har aldrig været mere klimavenlig. Derfor bruger WWF et forkert symbol, når de opfordrer til at slukke lyset i en time i deres klimakampagne ’Earth Hour’. Det skriver Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi i dag i Århus Stiftstidende.

Verdensnaturfonden WWF bruger et forkert symbol, når de opfordrer os til at slukke lyset i deres klimakampagne ’Earth Hour’ lørdag den 19. marts. Strømmen i Danmark har aldrig været mere klimavenlig.

Derfor er strøm løsningen på klimaudfordringen og ikke det primære problem. Det batter meget mere for klimaet, hvis vi alle sammen dropper bøffen og tager en vegetarmiddag i stedet. Eller hvis vi lader vores gamle benzinsluger skifte ud med en elbil.

Forstå mig ret: Jeg er også bekymret for den verden, vi overlader til vores børn. Derfor bakker jeg op om, at der laves klimakampagner, som kan engagere. Men det er gammeldags og forfejlet at lade strøm være symbolet, når virkeligheden er, at verden skal bruge strøm til mere, ikke mindre.

Sidste år satte vi i Danmark verdensrekord, da vores vindmøller leverede strøm svarende til 42,1 procent af vores forbrug. Og mere end halvdelen af vores strøm kommer i dag fra vedvarende kilder. Strøm er ganske enkelt fuldstændig afgørende for den grønne omstilling.

I Danmark og i resten af verden. Derfor er min opfordring til dig, der gerne vil gøre en god gerning i klimaets navn for en aften: Lad lyset forblive tændt, men drop bøffen og prøv dig frem med en vegetarmenu i stedet. Det skulle også være så sundt.