Nyhed

Vores el har aldrig været grønnere

I lørdags markerede Verdensnaturfonden WWF for tiende gang klimakampagnen Earth Hour ved at opfordre til at slukke lyset i en time. Dansk Energi mener, at Verdensnaturfonden bruger et forkert symbol, idet grøn strøm er løsningen på verdens klimaudfordringer, og ikke en del af det primære problem.

Mere end halvdelen af vores energi i Danmark stammer fra vedvarende energikilder, og CO2-udslippet fra strømmen i Danmark er faldet til et rekordlavt niveau i 2015. Det oplyser Dansk Energi til Ritzau.

- Jeg har stor sympati for klimakampen, men jeg synes, Verdensnaturfonden bruger et forkert symbol, for klimakampen vinder vi med el. El skal erstatte fossile brændstoffer i vores biler og i opvarmningen af vores huse, siger Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi til Ritzau og fortsætter: 

- Hvis vi som individer skal gøre noget for klimaet, handler det i stedet om, hvilken bil vi køber, hvordan vi varmer vores huse op, og hvilken mad vi spiser. Derfor vil det være langt mere relevant, hvis Earth Hour handlede om at lade sin benzinsluger blive stående ude i garagen eller erstatte kødet på tallerkenen med grøntsager, siger Lars Aagaard.

Når Dansk Energi finder det nødvendigt at protestere over kampagnen, handler det ifølge Lars Aagaard om, at kampagner som ’Earth Hour’ i værste fald kan ende med at understøtte de forkerte politiske beslutninger. Han henviser til, at vi i Danmark stadigvæk har energiafgifter, der beskatter grøn strøm hårdere end gas og olie. En gammeldags skattepolitik, som bør ændres hurtigst muligt, mener Dansk Energi.