Solenergi

En række solcelleejere skal have rettet regningerne

Dansk Energi har over længere tid advaret myndighederne om de gener, en række solcelleejere nu står til at opleve i forbindelse med de nye regler på elmarkedet, fordi de ikke er korrekt tilmeldt nettomålerordningen. Desværre ser det alligevel ud til, at en række solcelleejere risikerer at modtage fakturaer efter 1. april, der skal rettes senere hen.

Ny lovgivning betyder, at alle solcelleejere, hvis anlæg endnu ikke var registreret hos det statslige selskab Energinet.dk, skulle have søgt om nettoafregning senest den 31. december 2015. Det er en stribe kunder fra denne gruppe, der står til at skulle væbne sig med tålmodighed, fordi deres regninger fra 1. april muligvis skal rettes senere hen.
 
- Reglerne betyder, at de omfattede kunder vil skulle afregnes alt efter den godkendelse, de opnår via deres ansøgning. Det kan afvige fra deres hidtidige afregning – og vil være med tilbagevirkende kraft. Det er en kompliceret proces for både netsetselskaber, elhandlere og kunder, siger Kamilla Thingvad, afdelingschef i Dansk Energi og fortsætter:
 
- Dansk Energi har derfor over en længere periode arbejdet for, at de pågældende ansøgninger skulle behandles så hurtigt som muligt, inden de nye regler på elmarkedet træder i kraft. Simpelthen for at undgå, at en lang række kunder skal opleve de gener, det kan medføre at modtage fakturaer efter 1. april, der skal rettes senere hen, siger Kamilla Thingvad.
 
Alligevel ser det altså ud til, at en række solcelleejere risikerer at modtage fakturaer efter 1. april, der skal rettes senere hen. I februar var antallet af ikke-afklarede ansøgninger ifølge Energinet.dk over 2.000, og der forventes at være et betydeligt antal, der ikke er afgjort 1. april 2016.