Nyhed

Nye energiafgifter, tak

Dansk Energi efterlyser nye og moderne energiafgifter. Det var et af hovedtemaerne, da Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi, gæstede radioprogrammet Cordua og Steno, som i påsken satte fokus på dansk energipolitik.

Generationer af danskere er opdraget til at huske at slukke lyset for ikke at bruge for meget strøm. Engang gjorde man det for at spare penge, og i dag er det tilsyneladende hensynet til klimaet, der gør sig gældende. Men det er en misforståelse, mener Dansk Energi, der påpeger, at den grønne strøm er løsningen på verdens klimaudfordringer, og at det bør afspejle sig i vores energiafgifter.

- Markedsprisen på strøm er rekordlav, men omkring 60 procent af danskernes elregning er moms og afgifter. Det giver ganske enkelt ingen mening, når nu el er det våben, vi vinder klimakampen med, siger Lars Aagaard til Cordua og Steno.

Derudover bør vores fremtidige energipolitiske strategi drejes væk fra det ensidige fokus på produktion og i stedet handle meget mere om anvendelse af den grønne strøm.

- Vores produktion af vindstrøm følger ikke forbruget. Derfor vil der i fremtiden være timer, hvor vi producerer for meget el, og det skal vi tage højde for politisk og i praksis. Vi skal have bedre eksportmuligheder og så skal vi lade el fylde meget mere i vores forbrug. Vi skal bruge el til at varme vores huse op, og så skal vi have flere elbiler ud på de danske veje, siger Lars Aagaard.