Giv energien videre

Fortsat fornyelse i den danske energibranche kræver stabil og tålmodig kapital, når et projekt skal fra idé til marked. Det er budskabet fra Ingeniørforeningen IDA’s formand, Thomas Damkjær Petersen i dag. Vigtigt at bygge bro over ”dødens kløft” fra forskning til faktura, mener Dansk Energi.

Et større elforbrug i Danmark i morgen bør altså ikke stå i vejen for milliardinvesteringer i datacentre eller andre vækstinitiativer. Det går hånd i hånd med at udbygge en stadig grønnere elproduktion, skriver Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi i fredagens kronik i Ingeniøren.

Deltagerne i EcoGrid 2.0 på Bornholm understøtter en globale trend, hvor energiselskaberne 1) måler og indsamler data, 2) visualiserer og analyserer og 3) effektiviserer energisystemet og giver kunderne nye valgmuligheder.

De tre partier i den omdannede selvstyreregering (naalakkersuisut) - Siumut, IA og Naleraq – holder døren åben for tilslutning til Parisaftalen.

Den russiske gasledning i Østersøen, Nord Stream 2, er rykket et skridt tættere på virkeligheden, eftersom EU-Kommissionen forventes at give afgørende tilladelse. Skal EU være uafhængige af Rusland, må vi blive bedre til at bruge vores egne energiressourcer effektivt, mener Dansk Energi.