Giv energien videre

Bliver elregningen ikke betalt, så kan der i sidste ende blive lukket for strømmen. I 2016 oplevede langt færre end tidligere at få lukket for strømmen, viser ny statistik. Forklaringen skyldes dog næppe større betalingsvilje, men snarere at engrosmodellen har betydet forsinkede rykkerforløb.

Energinets analyseforudsætninger udkom først i juli. Men hvad bliver de brugt til, og hvad er nyt? Chefkonsulent Karsten Capion, Dansk Energi, svarer her på fem skarpe om forudsætningerne.

Danske kunder synes, det er svært at sammenligne priser på el og gas fra forskellige leverandører. Det viser en ny analyse. De høje afgifter gør det sværere at se selve elprisen, mener Dansk Energi.

Regeringen fremlægger tirsdag en ny olie- og gasstrategi, der viser, at der fortsat er milliarder at hente i den danske del af Nordsøen. En del af de indtægter kan passende bruges på at fremtidssikre det danske energisystem ved at lette elafgiften i Danmark. Sådan siger Dansk Energi til dagens udspil fra regeringen.

Elafgiften i Danmark er for høj og spænder ben for den grønne omstilling herhjemme. Det er der igen blevet sat en tyk streg under, efter at regeringen fredag har offentliggjort den længe ventede afgifts- og tilskudsanalyse på energiområdet.