Energibranchens topchef fylder rundt

Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi fylder 50 år søndag den 13. august.

Energi fylder mere end halvdelen af Lars Aagaards professionelle liv. Han har været administrerende direktør i Dansk Energi siden 2009. Inden han satte sig i spidsen for energibranchens erhvervsorganisation, var han vicedirektør i organisationen og forud for det, miljø- og energichef hos Dansk Industri, der efterfulgte job i Erhvervsministeriet og Teknologisk Institut. Dermed er Lars Aagaards karriere tæt forbundet med den grønne omstilling af især danskernes el.
 
- Der er sket tigerspring med at gøre el grønnere. Det næste spring skal være, at vi får brugt den grønne el til langt mere i bilerne og varmen. Vi skal være et foregangsland ved, at danskerne kan bruge el med god samvittighed, og på en måde der skaber frihed til det vigtige i livet, siger Lars Aagaard.
 
Han er født i Odense i 1967 og flyttede først til København i forbindelse med studierne på RUC, hvorfra han blev cand.scient.adm. i 1994. Han sidder i dag i bestyrelsen for Velux Danmark, og har gennem en længere årrække været næstformand for bestyrelsen for Teknologisk Institut. Tillidsposterne omfatter også sæde i det miljøøkonomiske råd, medlem af energifondens bestyrelse samt medlem af bestyrelsen for Eurelectric - energibranchens europæiske paraplyorganisation.
 
Lars Aagaard er far til to piger og bor i Dragør. Udover børn og kæresten fylder cykling og naturen meget i fritiden. Han holder ferier udendørs, når han kan, sammen med sin kæreste og børnene, og helst i sin camping folkevogn model California.

I anledning af at Lars Aagaard fylder 50 år inviterer Dansk Energi til reception torsdag den 24. august kl. 15:00-17:00 på Vodroffsvej 59, 5.sal, 1900 Frederiksberg C.