Nyhed

Danske erhvervsstyrker: Ja tak til globalisering

De fem erhvervsstyrker HORESTA, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, LIF og Danske Rederier sætter fokus på vækst som politisk prioritet med en konference og et nyt magasin med interviews med politikere og spidser fra erhvervslivet.

Danskerne og dansk erhvervsliv har gavn af øget international samhandel. Koblet med ansvarlig politik har det været afgørende for, at en række danske industrier er blevet til danske styrkepositioner. Det gælder blandt andet de fem eksportorienterede erhvervsstyrker, som står sammen i samarbejdet ”Fem Styrker”.

Derfor sætter Fem Styrker i dag fokus på vækst, som skal være en politisk prioritet. For danskernes velstand vil - også i de kommende år - afhænge af, at vi har evnen til at begå os globalt. Kommercielt såvel som samfundsøkonomisk. Det kræver fortsat politisk vilje til at fremtidssikre vores samfund, og sikrevelkvalificerede hænder og hoveder, samt investeringsvilje i erhvervslivet.

”Vi opfordrer politikerne til at omfavne globaliseringen og arbejde for øget frihandel. Det indebærer også, at vi skal skabe rammer for, at vi kan tiltrække den nødvendige danske og udenlandske arbejdskraft. Det er helt afgørende for, at danske virksomheder kan gribe de vækstmuligheder, som aktuelt byder sig til”, siger de fem adm. direktører fra HORESTA, Landbrug & Fødevarer, Dansk Energi, LIF og Danske Rederier i en fælles udtalelse.

Det sker på dagen, hvor Fem Styrker også udgiver en publikation, hvor de ni danske partispidser giver deres bud på ”Hvor væksten skal komme fra?”. Blandt de ledende politikere er der enighed om, at vækstpolitikken skal prioriteres. For vi skal hele tiden tænke over, hvordan vi gøder jorden for nye ideer, og hvordan vi får dem ud over grænserne til vores eksportmarkeder.

”Det er opløftende, at et bredt udsnit af partilederne i Folketinget holder fast i fortsat vækst som en afgørende prioritering. Det er også bydende nødvendigt, da der er en tæt kobling mellem vækst hos erhvervslivet, og de politiske muligheder for at prioritere nye områder, når det kommer til velfærd. Den indsats kan fremmes ved at koble en indsats for bedre rammevilkår på tværs af erhvervslivet med sektorspecifikke indsatser, som løfter vores styrkepositioner,” siger lederne af fem organisationer.

Du kan læse hele publikationen her eller på www.5styrker.dk. Her finder du ud over nævnte interviews med de ni partispidser, også interviews med CEOs fra DONG Energy, H. Lundbeck, Arla Foods, Maersk, BC Hospitality Group, Eniig, Pfizer Danmark, Kopenhagen Fur, DFDS og Hotel Kolding Fjord.
Du træffer både Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, Ida Sofie Jensen koncernchef, Lif, Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi, Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA og Karen Hækkerup, adm. direktør, Landbrug & Fødevarer på dagens konference i Landstingssalen på Christiansborg.

Læs mere i det fulde program for eftermiddagens arrangement.

”Fem Styrker” er et samarbejde mellem de fem eksportstyrker: fødevarer, energi, lægemidler, turisme og søfart. Vi repræsenterer dermed erhverv, som skaber de idéer og produkter, der danner grundlaget for tusindvis af arbejdspladser her i landet og med et stort internationalt udsyn, sikrer vi et rigere og stærkere Danmark. Det fælles mål er at holde vækstpolitikken og det internationale udsyn på den politiske dagsorden, så den kommercielle indsats og virketrang spiller sammen med det politiske niveau.