Giv energien videre

Efter et aktivt år med at få sat bedre bredbånd på dagsordenen i Guldborgsund Kommune, er der nu gjort status over året det gik. Bundlinjen viser, at over 2.800 husstande i 2016 har fået lynhurtigt internet i kommunen. Succesen skyldes ihærdigt arbejde fra lokale ildsjæle med opbakning fra kommunen.

Hvad betyder det, når vi skal udbrede brugen af strøm til nye dele af samfundet? Ny analyse om elektrificerings potentiale for at sænke CO2-udledningen fremlægges 24. januar.

Hos NOE Net dækker vindmøller, kraftvarmeværker og solceller i perioder over 1000 procent af det lokale elforbrug. I 2017 og 2018 bliver der tilføjet endnu mere vindmøllekapacitet.

Sol- og vindkraft vil dominere investeringer i ny energi over de næste 25 år i takt med, at priserne falder. Samtidig vil ny batteriteknologi kraftigt øge lagringskapaciteten. Bloomberg New Energy Finance har kigget frem mod 2040.

På kun en uge har 2017 allerede budt på kraftig blæst og nærmest vindstille. Det illustrerer vigtigheden af fleksible kraftværker, der kan levere strøm, når vindmøllerne står stille.