Danske elpriser er konkurreret i bund

Konkurrencen på det danske elmarked er benhård, og påstanden om, at en gennemsnitskunde kan spare 1.600 kroner om året savner i den grad dokumentation, skriver Dansk Energi i et svar til Elforbundet.

Prisen for markeds-el er Europas laveste, og i praksis udgør betalingen til danske el-leverandører kun 15 procent af elregningen. Det er derfor ikke korrekt, at elselskaberne bruger det frie marked til at hæve priserne, som Morten Sinding fra indkøbssammenslutningen Elforbundet søndag beskyldte elselskaber for i et indlæg i en række danske aviser.

Det skriver afdelingschef Kamilla Thingvad fra Dansk Energi onsdag i et debatindlæg i Ekstra Bladet.

- Lige knap 70 procent af danskernes elregning er skatter og afgifter, der går til statskassen - og ikke elleverandøren. Konkurrencen på elmarkedet er benhård, selv om der kun konkurreres om få kroner, skriver Kamilla Thingvad og påpeger at danskerne skiftede el-leverandør lidt mere end 200.000 gange sidste år.

- Det er klart, at besparelsen føles begrænset, når der kun konkurreres om en syvendedel af elregningen. Men lave besparelser vidner om, at konkurrencen virker.

- Danskerne kan vælge mellem 100 elprodukter til lave priser. Kan Morten Sinding dokumentere påstanden om, at en gennemsnitskunde kan spare 1600 kroner ved at skifte leverandør? Og vil han fortælle offentligheden om elforbundets forretningsmodel, slutter Kamilla Thingvad.

Læs Copenhagen Economics' analyse af konkurrencen på det danske elmarked.