Giv energien videre

Endelig kom regeringens længe ventede analyse om overskudsvarme. Analysen indeholder en del positive takter, men undlader desværre at besvare spørgsmål, som stadig er aktuelle. Analysens anbefaling om at se nærmere på elafgifter er helt i tråd med, hvad Dansk Energi har påpeget længe. Analysen anbefaler også, at der bliver set nærmere på tariffer for anvendelse af el i varmepumper, men det er som at sparke en åben dør op. Dansk Energi har nemlig allerede iværksat et arbejde om modernisering af tarifferne.

Trods den kortsigtede usikkerhed, der følger med Brexit, vil De Forenede Kongeriger fortsat være uløseligt forbundet til resten af Europa, både økonomisk, politisk og fysisk. Det forventer Energy UK, der er interesseorganisation for mere end 90 britiske el- og gasselskaber.

Regeringen vil drive støtten til vindmøller og andre former for vedvarende energi ned, fastslår finansminister Kristian Jensen, der lægger op til debat om, hvordan det kan ske. Auktioner blandt andet på havvindmøller i Danmark presser allerede Vindmølleindustriens medlemmer til at skrue gevaldigt op for F&U, tættere samarbejde og konsolidering.

Engrosmodellen har sin første fødselsdag på lørdag, og der er rigtig meget at fejre. Men vi skal have Ferrarien ud at rulle på vejene.

Vindmøller og solceller direkte på elnettet, og en verden fuld af digitale muligheder. Det er den virkelighed, som det danske elnet skal håndtere, og derfor er det vigtigt med en modernisering af reguleringen af elnettet. Her er den ny elforsyningslov et skridt i den rigtige retning, men der er rum til forbedring, mener Dansk Energi efter den første gennemlæsning af første udkast til lovforslag.