Giv energien videre

Elafgiften er er stopklods for regeringens mål om, at halvdelen af Danmarks energiforbrug skal være vedvarende i 2030. Det skriver energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt i et svar til Folketingets energiudvalg onsdag.

El står foran et gennembrud som drivkraft til turistbåde og færger, men der er mange forskellige teknologier i spil. SerEnergy i Aalborg har leveret methanoldrevne brændselsceller, der producerer den nødvendige strøm, til en tysk turistbåd.

Dansk konkurrenceevne presses af udlandets investeringer i digital infrastruktur, viser ny OECD-rapport. Energiselskaberne har ikke sluppet investeringsspeederen, siger Dansk Energi og foreslår bedre fradragsordninger for bredbånd.

Onsdag gav Energistyrelsen tilsagn om EUDP-tilskud til 55 energiprojekter. De skal nu udvikle og markedsmodne deres nye teknologi og forhåbentlig bidrage med flere eksportjobs. Tiltagende konkurrence kræver prioritering af energiforskningen i fremtiden, lyder det fra Dansk Energi.

Få igangsat en screening af det danske havareal, der klart besvarer spørgsmålet om, hvor der fremadrettet kan stå havvindmøller. Sådan skriver fem direktører fra danske organisationer i Børsen onsdag.