Analyse nr. 28: Lad energisektoren løfte Danmarks klimaindsats

Danmark ventes at få et af de højeste reduktionsmål, når EU's klimaministre i morgen mødes for at fastsætte landenes bidrag til EU's samlede klimamål for 2030. Men hvis Danmark starter tidligt og sætter rigtigt ind, kan målet nås relativt billigt. Dertil kan indsatsen spille sammen med regeringens egne mål, viser ny analyse fra Dansk Energi.

Læs mere
 

Analyse nr 27: Elprisscenarier 2020-2035 (2017-udgave)

Dansk Energis scenarier for elpriser for perioden 2020-2035 giver indblik i hvordan udviklingen i forskellige faktorer påvirker elprisdannelsen. Scenarierne er baseret på en række modelkørsler i Balmorel-modellen, der simulerer elsystemet og day-ahead markederne i Nordvesteuropa.

Læs mere
Analyse

Analyser

Læs analyser fra Dansk Energi på energiområdet.

Læs mere
 

Analyseenheden

Analyseenheden leverer kritisk viden og indsigt baseret på kvantitative analyser af tekniske og økonomiske forhold inden for energiområdet.

Læs mere
 

Advisory Board for Analyseenheden

I Analyseenheden udarbejder vi vores analyser i samarbejde med Advisory Board, der består af ledende repræsentanter fra energisektoren, industrien og akademiske miljøer. Det stærke felt af faglig viden og erfaringer bidrager til at sikre det høje niveau af relevans og kvalitet i Analyseenhedens arbejde.

Læs mere