Dansk Energi på COP18 i Doha, Qatar.

Skyline Doha

FN’s 18. klimakonference, der snart slutter i Doha, Qatar, har trods protester fra Rusland og USA vedtaget en samling dokumenter. Aftalen sender ikke det nødvendige signal til de investorer, der skal løfte en global, grøn omstilling. Indvendingerne fra Rusland og USA gør ondt værre, vurderer Dansk Energi.

Smil og håndtryk. Tidligt her til morgen hilste klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard hjerteligt på Kinas chefforhandler, Xie Zhenhua, lige ved siden af en ti meter høj edderkop opstillet i Doha Convention Center.

Kamelkød smager lidt som en blanding af okse og lam, og er det veltilberedt som på restaurant Tajine i Doha, så er det lækkert. Kødet skal nydes og ikke sluges.

Skyggefulde dage med 20 grader er koldt på denne tid af året i den emir-styrede ørkenstat Qatar, men her i slutningen af klimaforhandlingerne på COP18 i Doha stikker solen i øjnene, og varmere luft tvinger nu termometrene op på over 25 grader.

Pengesedler udstedt af Qatars Nationalbank har en – for fremmede – uforståelig side med smukke arabiske krummelurer og én, der er let at afkode for de fleste: 1 riyal. 10 riyals. 100 riyals.