Nyhed

Energi udgør to tredjedele af grønt erhverv

26. oktober 2016

Danske virksomheder leverede sidste år varer og tjenester for 121 mia. kroner inden for vedvarende energi og energibesparelser. Det er en stigning på 6 procent i forhold til 2014. Dermed er energisektoren næsten to tredjedele af Danmarks samlede grønne produktion, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs mere
NyhedSamlehal vindmølle

Grøn energi boomer

26. oktober 2016

Det Internationale Energiagentur, IEA, opjusterede i går deres forventning til grøn energi frem mod 2021. Det sker efter rekordstore investeringer i vindmøller, solceller og andre vedvarende energiteknologier i 2015.

Læs mere
EU

Energiunion sat på skinner

26. oktober 2016

I går præsenterede EU-Kommissionen sit arbejdsprogram for næste år i Europa-Parlamentet i Strasbourg. Programmet berører kun energi med ganske få linjer – og det er et godt tegn: For det betyder, at Kommissionen har indfriet løftet om at levere i 2016.

Læs mere
EU

Alvorlig trussel mod danske kraftværker afværget

21. oktober 2016

Nye EU-krav, der kunne have bragt varmeproducerende danske kraftværker i en alvorlig klemme, er blevet lavet om. Branchen roser Miljøstyrelsen for godt arbejde.

Læs mere
Indblik

8 ting, du skal vide om datacentre i Danmark

21. oktober 2016

Hvor meget strøm bruger et datacenter? Hvorfor vælger store internationale virksomheder at placere deres datacentre i Danmark? Og hvad får vi ud af det? Dansk Energi svarer på otte hyppige spørgsmål om datacentre.

Læs mere