Energibranchen deler viden om it-sikkerhed

23. oktober 2017

… men det gør de cyber-kriminelle også. Trusler fra diverse slyngler gør det derfor nødvendigt med tættere samarbejde og videndeling for at forpurre eller inddæmme angreb på den livsvigtige infrastruktur, elnettet udgør.

Læs mere
Nyhed

3 skarpe om USA og den grønne energi

23. oktober 2017

Den danske energi-, forsynings og klimaminister er draget vestpå for at vise, at grøn omstilling er en god forretning og åbne døre for dansk eksport af energiteknologi.

Læs mere
Nyhed

Lilleholt: Elafgiften er en stopklods

20. oktober 2017

Elafgiften er er stopklods for regeringens mål om, at halvdelen af Danmarks energiforbrug skal være vedvarende i 2030. Det skriver energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt i et svar til Folketingets energiudvalg onsdag.

Læs mere
 

Brændselsceller kan elektrificere færger

20. oktober 2017

El står foran et gennembrud som drivkraft til turistbåde og færger, men der er mange forskellige teknologier i spil. SerEnergy i Aalborg har leveret methanoldrevne brændselsceller, der producerer den nødvendige strøm, til en tysk turistbåd.

Læs mere
FibernetKabelgravearbejde

Udlandet sætter fuld turbo på investeringer i digital infrastruktur

19. oktober 2017

Dansk konkurrenceevne presses af udlandets investeringer i digital infrastruktur, viser ny OECD-rapport. Energiselskaberne har ikke sluppet investeringsspeederen, siger Dansk Energi og foreslår bedre fradragsordninger for bredbånd.

Læs mere