Hacker

Myndighederne må melde ud om it-sikkerhed

27. april 2017

El- og naturgassektoren står overfor nye, skærpede myndighedskrav på it-sikkerhedsområdet. De nye krav skal implementeres fra 1. september, men myndighederne har ikke meldt ud, hvad kravene kommer til at indeholde. En uholdbar situation, som Dansk Energi nu har rettet henvendelse til Energistyrelsen om.

Læs mere
 

Forsyningssektoren ruster sig til blockchain

27. april 2017

Blockchain-teknologien spås en stor fremtid inden for bankverdenen, e-handel – og i forsyningssektoren. Men hvad er blockchain? Og hvordan kan teknologien bruges i eksempelvis energisystemet?

Læs mere
 

Strøm til under indkøbspris

26. april 2017

Det lyder for godt til at være sandt, men den er god nok: Landets allerstørste el-forbrugende virksomheder kunne få strøm til under indkøbspris i andet halvår af 2016. Det viser nye tal fra Energistyrelsen, som fører statistik med prisudviklingen for erhvervskunder.

Læs mere
 

Danmark eksporterede energiteknologi og energiservice for knap 84 mia. kr. i 2016

27. april 2017

Danske virksomheder eksporterede energiteknologi og -service for 83,8 mia. kr. i 2016. Eksporten af energiteknologi står for 11,8 procent af den samlede danske vareeksport. Dermed fastholder Danmark sin position som Europamester i eksport af energiteknologi som det land i EU, hvor eksporten af energiteknologi og -service udgør den største del af den samlede eksport.

Læs mere
 

Energikommissionen: Vi skal handle nu – og i Danmark

26. april 2017

Vi skal som EU-land skære CO2 i landbruget, transporten og den individuelle opvarmning. Det skal vi ikke købe os fra, men gøre hjemme. Og vi skal lade elsystemet være lokomotivet, der trækker indsatsen og skaber resultater i transporten og opvarmningen. Sådan lyder den - indtil videre - oversete konklusion i Energikommissionens rapport.

Læs mere
Arrangement

14jun

Ledelse af IT-sikkerhed i energisektoren

Fokus på IT-sikkerhed og IT-beredskab er vigtigere end nogensinde før. Branchen – primært netselskaberne, elproducenter og produktionsbalanceansvarlige – står i nær fremtid overfor at skulle leve op til nye myndighedskrav om IT-beredskab, risiko- og sårbarhedsvurderinger, leverandørstyring, awareness-tiltag med mere.

Læs mere