Nyhed

Lilleholt: Elafgiften er en stopklods

20. oktober 2017

Elafgiften er er stopklods for regeringens mål om, at halvdelen af Danmarks energiforbrug skal være vedvarende i 2030. Det skriver energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt i et svar til Folketingets energiudvalg onsdag.

Læs mere
 

Brændselsceller kan elektrificere færger

20. oktober 2017

El står foran et gennembrud som drivkraft til turistbåde og færger, men der er mange forskellige teknologier i spil. SerEnergy i Aalborg har leveret methanoldrevne brændselsceller, der producerer den nødvendige strøm, til en tysk turistbåd.

Læs mere
FibernetKabelgravearbejde

Udlandet sætter fuld turbo på investeringer i digital infrastruktur

19. oktober 2017

Dansk konkurrenceevne presses af udlandets investeringer i digital infrastruktur, viser ny OECD-rapport. Energiselskaberne har ikke sluppet investeringsspeederen, siger Dansk Energi og foreslår bedre fradragsordninger for bredbånd.

Læs mere
Forskning

183 EUDP-millioner uddelt

18. oktober 2017

Onsdag gav Energistyrelsen tilsagn om EUDP-tilskud til 55 energiprojekter. De skal nu udvikle og markedsmodne deres nye teknologi og forhåbentlig bidrage med flere eksportjobs. Tiltagende konkurrence kræver prioritering af energiforskningen i fremtiden, lyder det fra Dansk Energi.

Læs mere
DebatAnholt-parken

Find plads til havvindmøller

18. oktober 2017

Få igangsat en screening af det danske havareal, der klart besvarer spørgsmålet om, hvor der fremadrettet kan stå havvindmøller. Sådan skriver fem direktører fra danske organisationer i Børsen onsdag.

Læs mere
 

Stationer - 60/10 kV

Er du nyansat eller arbejder du med projektering/montering af 60/10kV stationer, så er kurset målrettet dig. Du får en orientering om forholdene omkring 60/10 kV stationer - herunder projektering, materiel, driftsforhold og vedligeholdelse.

Læs mere

ERFA-træf: Markedsføringsret i energibranchen

Hold dig opdateret om markedsføringsretten på energiområdet til vores årlige erfa-træf. I år om aktuelle emner som f.eks. skjult reklame. Du får desuden lejlighed til at møde og lære af dine kolleger i branchen, som står over for de samme udfordringer som dig.

Læs mere