ElbilBendt Bendtsen MEP

Bendt Bendtsen: Der skal fart på udrulning af elbiler

29. maj 2017

Gør bygninger elbil-parate. Sådan lyder et forslag, der mandag blev diskuteret i Bruxelles. Målet er, at når man alligevel skal etablere en parkeringsplads eller foretage gravearbejde, er der en meget begrænset ekstra omkostning ved at gøre klar til installation af ladestandere, forklarer chefforhandler Bendt Bendtsen.

Læs mere
Debat

Forældet skattesystem skader Danmark

29. maj 2017

Vi skal gøre op med idéen om, at beskatning af indkomst er skadeligt, mens det nærmest anses som positivt med større afgift på el. Sådan skriver Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi, i Børsens kronik mandag den 29. maj. Læs kronikken i fuld længde nedenfor.

Læs mere
Fibernet

Regionale forskelle på bredbåndsdækning skal mindskes

28. maj 2017

Næsten ni ud af ti danskere kan få en hurtig bredbåndsforbindelse med en hastighed på mindst 100 Mbit/s. Bredbåndsadgangen er dog skævt fordelt. Mens det hurtige bredbånd efterhånden er en selvfølge i byerne, så må mange husstande og virksomheder i landdistrikterne fortsat kigge langt efter hurtige forbindelser. Det viser Energistyrelsens nye bredbåndskortlægning.

Læs mere
 

Ida Auken: Lav elafgift til færger er grøn omstilling, når det er bedst

24. maj 2017

I disse måneder stikker elfærger til havs på Øresund, og flere er på vej. Det sker som en direkte konsekvens af, at Folketinget for tre år siden satte elafgiften for skibsfart ned. Det glæder Dansk Energi og Radikale Venstre, som mener erfaringerne med lavere elafgift bør bredes ud.

Læs mere
 

Sms’er flytter elforbrug

23. maj 2017

2.700 elkunder hos SE har fået testet deres økonomiske og miljømæssige vilje til at flytte en del af deres elforbrug. Forsknings- og udviklingsprojektet INCAP står bag og har brugt sms’er som værktøj.

Læs mere
Arrangement

Ledelse af IT-sikkerhed i energisektoren

Fokus på IT-sikkerhed og IT-beredskab er vigtigere end nogensinde før. Branchen – primært netselskaberne, elproducenter og produktionsbalanceansvarlige – står i nær fremtid overfor at skulle leve op til nye myndighedskrav om IT-beredskab, risiko- og sårbarhedsvurderinger, leverandørstyring, awareness-tiltag med mere.

Læs mere
 Hacker

Leverandørstyring i en verden med cybertrusler

Kommende nye myndighedskrav – både i forhold til it-beredskab for forsyningskritiske it-systemer og EU’s persondataforordning – betyder, at systemleverandører og databehandlere skal frem i rampelyset. Men hvem stiller krav til hvem, og hvordan stiller I (de rigtige) krav til jeres leverandører og databehandlere i praksis, så I får reel sikkerhed og – alt andet lige – (for)bliver sikker i dag, i morgen og i overmorgen?

Læs mere
Energiens TopmødeEnergiens Topmøde 2017

Energiens Topmøde 2017

Kom og mød dine kolleger og bekendte i energibranchen, når Dansk Energi åbner dørene i Lokomotivværkstedet i København til en spændende dag med fokus på innovation, forretning og forskning i energi.

Læs mere