Energiselskaber

Energibranchen har fokus på fairplay

22. februar 2017

Monopolstatus forpligter. Derfor har landets elnetselskaber konstant fokus på at sikre en lige spillebane for alle spillere på elmarkedet. Dansk Energi oplever, at selskaberne gør deres til, at elnetselskabets hjælp og vejledning til netbrugerne er uvildig og adskilt fra service til elkunder på detail- og engrosmarkedet.

Læs mere
 

Minister: Myndigheders job at håndtere måling af solcelleejere

22. februar 2017

Elkunder skal betale de omkostninger, de giver anledning til ved deres brug af elnettet. Det skriver energi-, forsynings- og klimaministeren i et svar til Danske Solcellejere og peger endvidere på, at arbejdet med at tage stilling til, hvordan solcelleejernes måling kan håndteres, ligger hos Energitilsynet.

Læs mere
 

Kunder får mere at vælge imellem på stabilt elmarked

22. februar 2017

Danskerne får flere tilbud at vælge iblandt, når de skal vælge elleverandør. Det giver skarp konkurrence på elmarkedet, som kommer kunderne til fordel i form af lavere priser og bedre kundeoplevelser, mener Dansk Energi.

Læs mere
Nyhed

Presset landvind spejder efter ny model

21. februar 2017

En hjørnesten i den grønne omstilling af Danmark risikerer at gå i stå om et år, fordi støttesystemet udløber, uden at afløseren er på plads. Ministeren er skeptisk over for en overgangsordning og slår fast, at et nyt system skal domineres af udbud og teknologineutralitet.

Læs mere
 

Vind blæser Danmark skævt

21. februar 2017

Den grønne energi har for alvor fået luft under vingerne, men omkostningerne rammer skævt. Manglende udligning kan betyde, at få elforbrugere ender med hele regningen for den lokale belastning af elnettet. Det får lokal elnetchef til advare.

Læs mere