Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

TILBAGEBLIK

10 mest læste historier i 2019

Vi står overfor en gennemgribende elektrificering af samfundet, og det stiller krav til både vores elnet og vores forbrugsmønstre. De mest læste historier fra Dansk Energi i 2019 handler da også om netop disse emner: Kan en energi-ø give os mere grøn energi? Kan vi gemme den i sten? Og hvordan får vi alle elbilerne til at passe ind i fremtidens el-infrastruktur? Læs eller genlæs historierne her.

1. Hun flytter opladning af elbiler væk fra kogespidsen
Charlotte Blou Sand og hendes kolleger i True Energy har udviklet en automatisk løsning, der kan mindske presset på elnettet, efterhånden som danskerne for alvor begynder at købe elbiler.

2. 2018 satte rekord i solenergi
2018 bød på den største elproduktion fra sol nogensinde og blev det tredjebedste vindår gennem tiderne. Dansk Energi kiggede i januar tilbage på energiåret, der gik.

3. Små sten kan være løsning på stor udfordring
I fremtidens energisystem skal vi kunne gemme den grønne energi til senere brug. Batterier er dyre, så jagten er gået ind på et billigere og bedre alternativ. Tag med til DTU Campus Risø.

4. Foråret byder på nye regler for net-tilslutning af elproduktion
27.  april trådte nye regler i kraft for tilslutning af vindmøller, solceller og andre el-producerende anlæg, der skal levere energi til distributionsnettene. 
 
5. Kære TV2, klimadebatten er for alvorlig til kampagnejournalistik 
I et åbent brev til TV2 opfordrer direktørerne for Dansk Fjernvarme, DI Energi, HedeDanmark, Dansk Skovforening, Dansk Energi, Skovdyrkerne, Træ-og Møbelindustrien samt Danske Maskinstationer og Entreprenører til, at TV2 får debatten om biomasse tilbage på sporet efter en ensidig dækning.
 

6. Gør elnettet klart til fremtidens mange elbiler
Vi har brug for millioner af elbiler i fremtidens klimaregnskab, men de kommer aldrig, hvis ikke elnettet har kapacitet til at lade dem op. Og det har det ikke nu, viser en analyse fra Dansk Energi, der opfordrer til en politisk strategi for eldistributionen og beslutning om fremtidssikrede rammer for elnetselskabernes investeringer.

7. Energi-øen i Nordsøen rykker tættere på virkelighed
Forskere og industri undersøger, hvad der teknisk og praktisk mangler for, at Danmark i samarbejde med andre lande kan realisere visioner om kolossale havmølleparker centreret om energi-øer i Nordsøen.

8. Klimaet kræver vindmøller og solceller i vores baghave
Der er brug for langt flere solceller og vindmøller i fremtiden, hvis vi skal nå klimamålene, men alt for ofte bliver de stoppet af borgerprotester og langvarig sagsbehandling. Det må vi ændre, lød det fra Dansk Energi i forbindelse med præsentationen af Vedvarende Energi Outlook 2019.

9. Juni bød på reneste strøm nogensinde 
Flere vindmøller og solceller, gode vejrforhold og et CO2-kvotemarked, der langt om længe er begyndt at virke, gav en bemærkelsesværdig dansk elrekord.

10. Elnetselskaber udgiver ny ’drejebog’ for elinstallatører
Fællesregulativet er blevet nænsomt opdateret på baggrund af EU-forordning. De nye regler skal følges fra den 18. august.

 

Nyheder direkte i din indbakke?

Seneste nyheder