Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Artikel

Andels formand ind i Demokratisk Erhvervs bestyrelse

Jens Stenbæk er valgt til bestyrelsen for Tænketanken Demokratisk Erhverv, der arbejder vidensbaseret på at fremme og forene demokratiske virksomheder i Danmark.

På årets sidste officielle sommerdag blev Jens Stenbæk, der er bestyrelsesformand i det forbrugerejede energiselskab Andel, valgt ind i bestyrelsen for Tænketanken Demokratisk Erhverv ved foreningens årlige generalforsamling.

Fem kandidater blandt foreningens store demokratiske virksomheder (virksomheder med mere end 150 medarbejdere eller over én mia. kr. i omsætning) kæmpede om tre ledige pladser i bestyrelsen.

De to andre pladser blandt de større virksomheder gik til hhv. Susan Münster, adm. direktør i Danske Vandværker og Gunnar Hansen bestyrelsesformand i GF Forsikring (Sønderjylland), der begge fik genvalg.

Bestyrelsen i Tænketanken Demokratisk Erhverv. Foto: Ida Marie Behr

Derudover blev Charlotte Skovgaard, direktør i Merkur Andelskasse, valgt blandt de mindre virksomheder, mens Iben Koch fra UBSBOLIG modtog genvalg.

Ser frem til arbejdet i bestyrelsen

I forbindelse med sit kandidatur kvitterede Jens Stenbæk for den hidtidige bestyrelse og direktions arbejde.

- Demokratisk Erhverv er kommet godt fra start og en flot milepæl er nedsættelse af regeringens ekspertudvalg, hvor arbejdet med at skabe bedre rammevilkår for nuværende og fremtidige demokratisk ledede virksomheder nu bliver adresseret, sagde Jens Stenbæk og nævnte nogle af de ting, han vil være optaget af at udvikle og sætte på dagsordenen i fællesskab med foreningens øvrige demokratiske virksomheder.

- At arbejde med både aktivt og værdiskabende ejerskab kan være en udfordring og skal trænes. En af udfordringerne er, at vi arbejder indenfor rammerne af det repræsentative demokratis styrke og inerti, samtidig med, at vi skal sikre den nødvendige agilitet til at drive forretning på kommercielle vilkår. Vi skal styrke det demokratiske engagement i vores eksisterende virksomheder, og den bedste måde at fremme demokratiske erhverv er at agere gode rollemodeller. Men det demokratiske engagement skal ikke stå alene, men føre til en endnu større værdiskabelse – ejerskabet skal ikke kun være aktivt, men værdiskabende. Og med værdiskabende tænker jeg ikke kun finansielt, men på alle bæredygtighedens parametre, afsluttede Jens Stenbæk, der glæder sig over at kunne bringe energisektorens erfaringer med til bords i Tænketanken.

Bestyrelsen i Tænketanken Demokratisk Erhverv

  • Mike Dranov, COOP (formand)
  • Louise Mogensen, Forenet Kredit (næstformand)
  • Jens Stenbæk, Andel a.m.b.a.
  • Susan Münster, Danske Vandværker
  • Gunnar Hansen, GF Forsikring
  • Frederik Petersen, KnowledgeWorker
  • Anders Ehlers, Ehlers
  • Iben Koch, UBSBOLIG
  • Charlotte Skovgaard, Merkur Andelskasse
  • Maj Baltzarsen, Analyse&Tal
...

 

Nyheder direkte i din indbakke?