Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

GOD SELSKABSLEDELSE

Brancherapport viser fine takter for god selskabsledelse

Brancherapporten om god selskabsledelse i energisektoren for 2019 ligger nu klar, og peger på at udviklingen er positiv, og at de forbrugerejede energi- og forsyningskoncerner arbejder målrettet videre med de 15 anbefalinger.

Arbejdet med at udforme anbefalingerne til god selskabsledelse begyndte i 2017, og årets brancherapport er således anden gang, virksomhederne melder tilbage på arbejdet med at gøre anbefalingerne til virkelighed. I lighed med sidste år er billedet positivt: 72 procent af anbefalingerne følges, 20 procent af anbefalingerne følges delvist og otte procent af anbefalingerne følges ikke.

De 15 anbefalinger er blevet til i samarbejde med en række eksperter inden for god selskabsledelse og skal sikre gennemsigtighed, fokus på værdiskabelse og udvikle ledelsesarbejdet i de forbrugerejede forsyningskoncerner, der leverer el til to tredjedele af danske husstande og virksomheder.

Jeg ser årets afrapporteringer som et udtryk for, at vi har snuden i sporet. Vi er som branche stadig i en indledende fase af implementeringen, men tænkningen i god selskabsledelse breder sig som ringe i vandet. Særligt ser jeg tegn på, at arbejdet med kompetencer har slået rod i bestyrelserne.
Søren Thorsager, formand for EjerForbrugerforum og Energi Fyn

Om branchens arbejde med anbefalingerne siger formand for EjerForbrugerforum og formand for Energi Fyn, Søren Thorsager:

- Jeg ser årets afrapporteringer som et udtryk for, at vi har snuden i sporet. Vi er som branche stadig i en indledende fase af implementeringen, men tænkningen i god selskabsledelse breder sig som ringe i vandet. Særligt ser jeg tegn på, at arbejdet med kompetencer har slået rod i bestyrelserne. Endnu flere end sidste år arbejder med at formulere ideelle og aktuelle kompetencebeskrivelser for deres bestyrelse, og det giver jo et langt bedre grundlag for transparente valgprocesser og rekruttering ude i selskaberne.

God selskabsledelse i forbrugerejede forsyningskoncerner - Brancherapport for regnskabsåret 2019
Politikpapir

2019 er andet år, hvor forbrugerejede energi- og forsyningskoncerner har rapporteret om blandt andet bestyrelsernes arbejde og kompetencer, politikker for værdiskabelse og aktivt ejerskab.

Udgivet
2020

Sammen med de to næstformænd i EjerForbrugerforum Eva Ryberg (til daglig formand i NRGi) og Jens Stenbæk (til daglig formand i SEAS-NVE) udgør han formandskabet for EjerForbrugerforum - et forum hvor de folkevalgte i bestyrelserne i landets energikoncerner og direktørerne sammen beskæftiger sig med aktuel energipolitik og governance. Årets status på god selskabsledelse vil også blive vurderet og diskuteret her, ligesom arbejdet i de enkelte virksomheder fortsætter og nye mål om compliance sættes.

Nyheder direkte i din indbakke?