Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

LAGRING

Dansk Center for Energilagring er snart en realitet

Industriens Fond har bevilget 11 mio. kroner til etablering og udvikling af et Dansk Center for Energilagring over de næste to år. Håbet er, at energilagring kan blive en ny dansk styrkeposition.

Arbejdet med at etablere Dansk Center for Energilagring går nu for alvor i gang. Centret skal være med til at skabe en ny grøn industri, som gennem forskellige metoder lagrer energi fra vindmøller og solceller og udnytter den til for eksempel grønne brændstoffer. Industriens Fond har bevilget 11 millioner kroner, som gør det muligt at etablere centret og videreudvikle det hen over de næste to år.

de står bag

Initiativet til Dansk Center for Energilagring kommer fra Danmarks Tekniske Universitet, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Dansk Industri, Dansk Energi, Haldor Topsøe, Vestas, Ørsted, Københavns Lufthavne, Danish Power Systems, Lithium Balance og REintegrate.

...

Centeret skal samle viden om teknologier som Power-to-X, batterier og termisk energilagring, og samtidig rådgive virksomheder - herunder det stigende antal små og mellemstore virksomheder, der ser en forretning i løsninger, teknologier, produkter og services inden for energilagring.

Håbet er, at der bliver skabt flere arbejdspladser, stigende eksportindtægter, og at Danmark bliver en global førende aktør på området.

– Danske virksomheder er i forvejen stærke inden for energiteknologi. Og med de gode muligheder vi har for at producere vedvarende energi, har vi alle forudsætninger for at udvikle fremtidens bæredygtige brændstoffer, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Udviklingen af teknologier til energilagring er ikke kun en potentiel god forretning for Danmark – det er også nødvendigt for at Danmark kan nå målet om at blive uafhængig af fossile brændsler i 2050.

– I takt med at vi sætter strøm til transport, opvarmning og industri, stiger efterspørgslen på måder at lagre den grønne energi på. En elektrisk fremtid forudsætter brintproduktion og teknologier til lagring, som kan øge fleksibiliteten og sikre sammenhæng mellem produktion og forbrug af grøn energi, siger Kamilla Thingvad, markedsdirektør i Dansk Energi.

Sekretariatet for Dansk Center for Energilagring vil blive placeret hos ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Nyheder direkte i din indbakke?