Pressemeddelelse

Nyt samarbejde skal øge eksporten af grøn energiteknologi

Danske virksomheder, som producerer grøn energiteknologi, møder stigende konkurrence på eksportmarkederne. DI og Green Power Denmark etablerer nu Grønt Eksportforum for Energi – et strategisk samarbejde, som skal hjælpe virksomhederne med at øge eksporten af grøn energiteknologi.

Mand arbejder med vindmøllevinge

DI og Green Power Denmark etablerer Grønt Eksportforum for Energi – et strategisk samarbejde, som skal hjælpe virksomhederne med at øge eksporten af grøn energiteknologi. Foto: Jeppe Carlsen

Danske virksomheder er især stærke inden for vindmølleteknologi, brintteknologi og forskellige energieffektive løsninger, som kan være med til at sænke energiforbruget.

Virksomhederne eksporterer for næsten 90 milliarder kroner grøn energiteknologi om året, men hvor der for få år siden var vækst i eksporten, er den de senere år stagneret.

– Konkurrencen er skærpet, og flere danske virksomheder etablerer produktion i andre lande – blandt andet for at være tættere på vækstmarkederne. Den udvikling vil formentlig fortsætte, men vi kan stadig gøre meget for at øge eksporten af grøn energiteknologi, siger Thomas Bustrup, international direktør i Dansk Industri.

I Grønt Eksportforum for Energi kan virksomhederne drøfte emner, som er relevante for eksporten. Målet er, at eksportindsatsen skal ske med udgangspunkt i virksomhedernes ønsker og behov.

DI og Green Power Denmark har indgået samarbejdet om eksportindsatsen for at sikre en fælles prioritering af de tilbud, der bliver udviklet til eksporterende virksomheder. Aftalen er en naturlig forlængelse af et langvarigt samarbejde mellem de to organisationer om eksport af vindmølleteknologi, hvorfor samarbejdet også vil koordinere indsatsen i forbindelse med erhvervsbesøg i udlandet, som det der finder sted i Polen i disse dage.

– Samlet repræsenterer vi så godt som alle grønne, eksporterende virksomheder. Vi skaber synergi og styrker eksportmulighederne ved at gå sammen. Vi har en fælles interesse i, at virksomhederne sælger mest mulig grøn energiteknologi i udlandet, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

Grønt Eksportforum for Energi vil som det første arbejde for, at der bliver udviklet en ny grøn eksportstrategi på energiområdet. Der er brug for at kigge på landepartnerskaberne i eksportordningen, så indsatsen bliver mere fokuseret. Endelig er der brug for at styrke samarbejdet om eksportaktiviteter mellem erhvervslivet og myndighederne.

Nyheder direkte i din indbakke?