Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

FINANSLOV

Politisk flertal vil forlænge afgiftsfordele for elbiler

Venstre melder sig på banen og vil forlænge den nuværende registreringsafgift og fradraget på elbiler i forbindelse med de igangværende finanslovsforhandlinger. Der tegner sig et politisk flertal.

Det kan blive meget dyrt at køre klimavenligt. Ved udgangen af 2020 stiger registreringsafgiften på elbiler, og samtidig forsvinder fradraget. Det hæver prisen på en mellemklasse elbil til 350.000 kr. med hele 55.000 kr.

Det vil nu også Venstre forhindre, og i partiets forslag til finanslov står der:

– Vi har sikret en afgiftsfritagelse på elbiler under 400.000 kr. i 2020. Men da bilimportørerne allerede i starten af 2020 skal bestille biler hjem til 2021, skal rammerne for 2021 besluttes allerede nu. Derfor vil Venstre allerede med dette års finanslov forpligte os på en fortsat afgiftsfritagelse på elbiler under 400.000 kr. i 2021.

Løsning inden klimahandlingsplan

Der tegner sig et politisk flertal for at forlænge den nuværende registreringsafgift og fradraget på elbiler i forbindelse med finansloven. Udover Venstre har SF, De Radikale, Alternativet og Enhedslisten været ude og bakke op om at forlænge rammerne for elbiler – indtil der er fundet en mere langsigtet løsning. 

– Vi skal som absolut minimum kunne garantere, at elbilerne ikke bliver dyrere. Vi kan derfor ikke vente til forårets klimahandlingsplan, før der sker noget. Det vil tage livet af den grønne omstilling af vores personbiler, har Henning Hyllested, trafikordfører for Enhedslisten, tidligere udtalt.  

Dansk Energi glæder sig over den brede politiske opbakning med fokus på at skabe en grønnere transport.

– Stor ros til politikerne for at være opmærksomme på afgiftsproblematikken for elbilerne. Finansloven skal levere CO2-reduktioner her og nu ved at hjælpe forbrugerne med at blive grønne. Og her er det en ’no brainer’ at gøre det billigt og bekvemt at køre klimavenligt, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi.

I sit finanslovsudspil lægger regeringen op til fortsat at fritage ladestrøm til biler for afgifter. Men udfordringen med, at registreringsafgiften på elbiler stiger, adresserer regeringen ikke i sit udspil.

Pressemeddelelse

Det gælder om at høste de lette klimagevinster - i dag hellere end i morgen. Det bør en kommende finanslov afspejle, og den skal derfor...

Nyheder direkte i din indbakke?