WindEurope

Vindmølleindustrien håber på medvind

Mere end 50 danske virksomheder er draget afsted til vindindustriens største træf, som i år finder sted i Bilbao.

WindEurope 2024

Noget vi især oplever bliver vigtigere, er det finansielle samarbejde med lokalområdet, og her ser vi at meget forskellige metoder tages i brug. Lokalt engagement er vigtigt, også finansielt, men det er nødt til at ske på en standardiseret måde indenfor medlemslandene, sagde Katja Wünschel, CEO Onshore Wind/PV Europe & Australia hos RWE. Foto: WindEurope

Der skal fortsat opstilles markant flere vindmøller, hvis vindenergi skal være rygraden i det europæiske energisystem. Det er ikke blot et spørgsmål om klima. Det er også en erklæring om uafhængighed og modstandsdygtighed.

Sådan lød budskabet fra Roman Andarak, direktør for planlægning og europæisk integration i det ukrainske energiministerium, der var med ved onsdagens åbningsceremoni i Bilbao, hvor alle hjørner af europæisk vindindustri lige nu er samlet til WindEurope's årlige vindkonference.

Efter flere år med pandemi, krig, inflation og energikrise, er optimismen i industrien begyndt at spire. Investeringer i nye vindmølleparker er i fremgang. Der udstedes flere tilladelser. Og forsyningskæden tjener penge.

Ifølge estimater fra WindEurope, vil EU i gennemsnit opføre vindmølleparker svarende til 29 GW årligt fra 2024-2030, hvilket bringer de europæiske 2030-målsætninger inden for overskuelig rækkevidde.

Det handler grundlæggende om at sikre, at den grønne omstilling af Europa også er Made in Europe.
Jan Hylleberg, viceadm. direktør i Green Power Denmark

Til sammenligning blev der sidste år opført 16,2 GW. Derfor er der fortsat brug for, at virksomheder, politikere og myndigheder viser handlekraft på den grønne dagsorden.

- Vi står over for en markant opskalering af vindenergi, som blandt andet vil lægge et stort pres på elnettet, havne og installationsfartøjer. Samtidig skal vi sikre, at den europæiske forsyningskæde både er robust, fri for unødige flaskehalse og konkurrencedygtig i den intensiverede globale kamp om vindteknologi. Det er nogle af de emner, der bliver helt centrale at diskutere de næste tre dage i Bilbao. Det handler grundlæggende om at sikre, at den grønne omstilling af Europa også er Made in Europe, siger Jan Hylleberg, viceadm. direktør i Green Power Denmark.

Danmark i rampelyset

Udbygningen åbner samtidig for et hav af forretningsmuligheder for danske virksomheder, der eksporterer produkter eller komponenter til energiindustrien. Derfor er repræsentanter fra mere end 50 virksomheder draget til det nordlige Spanien for at mødes med spillere fra hele den globale værdikæde inden for vindenergi, havne, Power-to-X, elnet og systemintegration.

Danish Energy Export har traditionen tro faciliteret den danske tilstedeværelse på ’the Pavillion – Powered by Denmark,’ som med 49 virksomheder kan melde udsolgt på udstillingen.

Adm. direktør i Danish Energy Export, Søren Rasmussen, ser frem til et gensyn med kunder og samarbejdspartnere i Bilbao, hvor mere end 12.000 forventes at deltage.

- Siden vi sidst besøgte byen har vi øget udstillingsarealet med over 50 procent og fordoblet antallet af virksomheder, som alle ser frem til at byde velkommen til nye som gamle kontakter og kunder. Forventningen til antallet af besøgende er stor – både på udstillingen og hvad angår konferencedeltagere, talere, politikere og andre beslutningstagere. I det hele taget forventes der rigtig mange og megen aktivitet i Bilbao, og vi står klar til at fremvise danske services, produkter og teknologier, siger han.

I 2025 vender begivenheden atter tilbage til Bella Center i København.

Du kan dog allerede sætte kryds i kalenderen den 11. april 2024, hvor Green Power Denmark inviterer til årsmøde med fokus på vindenergi, Power-to-X, solceller og energieffektivitet.

INDUSTRY
11. april 2024 kl. 09.15 - 17.00
Clarion Hotel Copenhagen Airport

Join us for Green Power Denmark's annual meeting for industry members. Alongside influential green energy companies and business leaders, we will delve into the future of the green energy industry, exploring current trends among industry leaders, manufacturing companies and suppliers in Denmark.

Nyheder direkte i din indbakke?