Klassificering af metalkapslede koblingsanlæg iht. DS/EN 62271-200

Nærværende rapport omhandler fabriksfremstillede (typetestede) metalkapslede 10-20 kV koblingsanlæg iht. DS/EN 62271-200 og giver en introduktion til IAC- og LSCklassifikationerne, hhv. lysbue-klassificering og tab af driftskontinuitets-klassificering (eng. Internal Arc Classification og Loss of Service Continuity) i DS/EN 62271-200 [Ref. 1].  
 
DEFU har tidligere udgivet rapporten RA 516 [Ref. 2], der gennemgår det overordnede beslutningsgrundlag i forbindelse med anskaffelse af et nyt fabriksfremstillet (typetestet) metalkapslet koblingsanlæg. Heri er IAC- og LSC-klassifikationerne også beskrevet, men da der er udgivet en 2. udgave af DS/EN 62271-200 med væsentlige ændringer for definitionerne af LSC-klasserne og der ligeledes er tilføjelser til IAC-klassificeringen, er det fundet hensigtsmæssigt at udgive en rapport med fokus på disse to klassificeringer. Klassificeringerne har betydning for person- og leveringssikkerhed samt anlæggets driftsegenskaber ved arbejde og fejl på anlæg. Beskrivelserne er fulgt op af flere eksempler for at illustrere betydningen af de to klassifikationer. 
 
Nærværende rapport henvender sig primært til personer i elselskaberne, som arbejder med specifikationer og indkøb af nyt elforsyningsmateriel.  

Teknisk rapport
Udgivet
2012
Pris for trykt udgave
Kr. 2.500,- (ekskl. moms)