Industri

Årsmøde: Optimisme lurer i horisonten for den grønne industri

Vær med den 11. april, når Green Power Denmark afholder årsmøde for industrimedlemmer med debatoplæg fra en række toneangivende virksomhedsledere i den grønne energiindustri. I forbindelse med årsmødet vælges kandidater til bestyrelsen i Green Power Denmark samt formandskabet i Industriforum. Medlemmer i industrien kan allerede nu melde deres kandidatur.

EsbjergHavn

Foto: Esbjerg Havn

Den 11. april inviterer Green Power Denmark – i regi af Industriforum - til årsmøde, hvor vi sammen med en række erhvervsledere ser nærmere de politiske og markedsmæssige strømninger, der præger virkeligheden for producenter og leverandører i den grønne energiindustri.

- Der er lagt op til et virkelig spændende program med afsæt i virksomheder, som spiller en vigtig rolle for den europæiske energiindustri. Jeg glæder mig til bl.a. at byde velkommen til Henrik Andersen fra Vestas, Sven Utermöhlen fra RWE Offshore og Bianca Bruhn, landechef i Google, som vil give deres besyv på de seneste tendenser i inden for vedvarende energi og digitalisering – både  Danmark og i Europa, siger Mads Ole Astrupgaard, formand for Green Power Denmarks Industriforum og CEO i Resolux Group.

Det seneste år har på mange fronter været turbulent for den grønne energiindustri. Men politikere både i EU og i Danmark har fået øjnene op for vigtigheden af en sikker energiforsyning og en europæisk industri, der kan levere løsninger til den grønne omstilling. Derfor er der grund til optimisme, konstaterer Mads-Ole Astrupgaard.

Mød blandt andre

  • Connie Hedegaard, bestyrelsesposter i bl.a. Danfoss, KR Foundation, Concito og formand for OECD's Round Table for Sustainable Development
  • Henrik Andersen, CEO, Vestas
  • Sven Utermöhlen, CEO RWE Offshore
  • Claus Madsen, CEO, Hitachi Energy
  • Henrik Jensen, CEO, Harting
  • Bianca Bruhn, landechef i Google
  • Ingrid Reumert, Senior Vice President, Global Stakeholder Relations, Ørsted
  • Christina Grumstrup Sørensen, Senior Partner, CIP
  • Alexander Dobrowen Fløtre, Vice President and Head of Offshore Wind, Rystad Energy
  • Ricki Bjørkvik, Vice President and Head of Offshore Wind, NRGi
  • Camilla Palm Lethenborg, Associate Partner, IBM Consulting
...

- Behovet for grøn energi har aldrig været større, og det er afgørende både for den geopolitiske og sikkerhedspolitiske situation, såvel som for økonomien og klimaet. Danmark skal stå stærkt i den internationale konkurrence, og de initiativer, der er blevet iværksat med den grønne investeringsstøtteordning samt nye test- og demonstrationsfaciliteter, er med til, at vi kan bevare og udvikle virksomhederne og nye arbejdspladser i Danmark, siger han og uddyber:

- Konkurrencen, især fra Kina, fylder meget i vores daglige arbejde. Men både EU og Danmark har skabt en række initiativer for at styrke vores muligheder for at være konkurrencedygtige. Derfor ser jeg med optimisme på udsigterne for vores industri, siger Mads-Ole Astrupgaard.

INDUSTRY
11. april 2024 kl. 09.15 - 17.00
Clarion Hotel Copenhagen Airport

Join us for Green Power Denmark's annual meeting for industry members. Alongside influential green energy companies and business leaders, we will delve into the future of the green energy industry, exploring current trends among industry leaders, manufacturing companies and suppliers in Denmark.

Et program med stor bredde

Som noget nyt på årsmødet vil der være fire tematiske spor, som hver fokuserer på kritiske teknologier i energiindustrien. Det drejer sig om vindenergi, power-to-x, solteknologi samt energieffektivitet og elektrificering i industrien.

- Der er brug for en bred pallette af innovative løsninger, hvis vi skal sikre en vellykket elektrificering. Danmark råder over mange af de teknologier, som verden efterspørger i målet om at blive CO2-neutral, og det skal vi udnytte. I år udvider vi programmet for at favne bredden og samspillet i de danske styrkepositioner, forretningsmuligheder og Green Power Denmarks medlemskreds. Samtidig kan deltagerne netværke med ligesindede kolleger fra flere dele af den grønne industri, siger Mads Ole Astrupgaard.

På programmet kan man bl.a. se frem til at høre Nikolaj Zarganis, Head of Strategy i energikoncernen Andel, og Karsten Plauborg, Partner i Copenhagen Infrastructure Partners, fortælle mere om hver deres ambitioner inden for solenergi og energiparker.

Valg til formandskab og bestyrelse

I anledning af årsmødet har industrimedlemmer i Green Power Denmark mulighed for at deltage i et særarrangement d. 10. april, hvor der indstilles kandidater til Green Power Denmarks bestyrelsesvalg og vælges formandskab til Industriforum.

Til arrangementet får vi besøg af Tommy Rahbek Nielsen, COO i Vestas, og Ditlev Engel, CEO for Energy Systems i DNV, som holder to spændende oplæg om bl.a. teknologiudvikling, samarbejde med underleverandører og omstillingen til grøn energi.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at stille op til enten bestyrelsen eller formandskabet i Industriforum, kan du henvende dig til Rune Rathsach Andersen på rra@greenpowerdenmark.dk.

Arrangement
10. april kl. 15.30-18.00
Clarion Hotel Copenhagen Airport

Om eftermiddagen den 10. april - dagen inden årsmødet i Industriforum, inviterer vi medlemmerne af Industriforum til valg til formandskabet.

Nyheder direkte i din indbakke?

Kontakt

Rune Rathsach Andersen

Rune Rathsach Andersen

Chefkonsulent
25 29 19 86