Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Artikel

Energibranchen sætter nyt studie i gang som skal undersøge kulstofgæld på biomasse

Dansk Fjernvarme og Dansk Energi igangsætter et studie, som skal undersøge kulstofgæld og CO2-tilbagebetalingstider for den biomasse som brændes af i Danmark. Københavns Universitet skal stå for analysen.

Dansk Energi og Dansk Fjernvarme opfordrede 3. september regeringen til at understøtte den klimavenlige brug af biomasse på danske kraftvarmeværker ved at indføre regulering.

Branchen har leveret på den politiske ambition om at udfase kul og gas og erstattet det med bæredygtig biomasse i form af træflis og træpiller. Denne omstilling har været afgørende for at reducere Danmarks CO2-udledning markant over de seneste 20-30 år.

Biomasse kan være bæredygtig eller ikke. Det afhænger af, hvordan det produceres, og det er helt afgørende, at vi sikrer, at energibranchen kun anvender certificeret, bæredygtigt træ.

Biomasse kan være bæredygtig eller ikke. Det afhænger af, hvordan det produceres, og det er helt afgørende, at vi sikrer, at energibranchen kun anvender certificeret, bæredygtigt træ.
...

For at dokumentere, at biomassen er bæredygtig, efterleves den danske frivillige brancheaftale. Men branchen erkender behovet for ambitiøs lovgivning, som kan hjælpe med at sikre, at det kun er den gode biomasse, som anvendes i Danmark. 

Pressemeddelelse

Energibranchen har i en brancheaftale indført skrappe krav for det træ, man anvender i Danmark, men ønsker også, at politikerne...

Mens vi venter på regeringen, sætter Dansk Fjernvarme og Dansk Energi et nyt studie i gang, som vil undersøge kulstofgæld og CO2-tilbagebetalingstider for den biomasse som brændes af i Danmark.

VIDSTE DU AT...?

CO2-tilbagebetalingstid henviser til tidsrummet mellem, at biomasse har frigivet CO2 ved forbrænding eller forrådnelse og til CO2en er lagret i nyt plantestof igen.

...

Vi har gode indikationer på, at der er kort tilbagebetalingstid på den biomasse, vi bruger i Danmark. Men det kommende studie skal give os solide data baseret på danske forhold, så vi fremadrettet får endnu bedre værktøjer til at sikre, at vi i Danmark bruger den rigtige biomasse.

Det er Københavns Universitet, der vil stå for analysen, som vil blive bedømt af udenlandske eksperter. Derudover vil der blive nedsat en styregruppe, hvor grønne organisationer såvel som Klimarådet bliver inviteret til at give input til analysen.

Nyheder direkte i din indbakke?