NYE MEDLEMMER

Green Power Denmarks PtX-Partnerskab vokser igen

Arcadia eFuels og Inter Terminals, der arbejder inden for henholdsvis produktion og opbevaring af grønne Power-to-X-brændstoffer, har meldt sig ind i PtX-Partnerskabet, der nu omfatter 48 partnere fra hele værdikæden.

Grøn brint

Arkivfoto: doidam10/Colourbox

Green Power Denmarks PtX-Partnerskab vokser med de to nye partnere, Arcadia eFuels og Inter Terminals, og tæller dermed 48 partnere på tværs af Power-to-X-værdikæden.

Arcadia eFuels producerer grønne brændstoffer via Power-to-X til transportsektoren, navnlig luftfarten og skibsfarten. Arcadia eFuels påbegynder etableringen af en stor eFuels-brændstoffabrik i Vordingborg i begyndelsen af 2024.

Inter Terminals driver havneterminaler til opbevaring af brændstoffer til bil- og lastbiltransport, skibsfarten og til yderligere forarbejdning i olieindustrien og ønsker at være en nøglespiller ift. infrastrukturen omkring fremtidens grønne PtX-brændstoffer. Inter Terminals opererer otte terminaler i alt, fordelt med fire i Danmark og fire i Sverige.

De nye partnere repræsenterer dermed to vigtige dele af værdikæden for grønne brændstoffer til den tunge transport, som står for en stor andel af de globale CO2-udledninger, men som kan blive CO2-neutral med de rette incitamenter.

– PtX-Partnerskabet er vokset fra 32 til 48 medlemmer på kun et år. Det sender et klart signal om, at flere og flere virksomheder ser muligheder for at blive en del af den voksende Power-to-X-industri, og at danske virksomheder har store ambitioner på området, siger adm. direktør i Green Power Denmark Kristian Jensen.

– Vi er glade for at byde velkommen til to nye partnere, der har stærke kompetencer og store ambitioner inden for omstillingen af den tunge transport. Den kommer til at blive en stor aftager af grønne Power-to-X-brændstoffer, som vi kan producere lige her i Danmark og sælge til hele verden, siger Kristian Jensen.

Skibe, der sejler i Nord- og Østersøen, udleder hvert år omkring 58 millioner ton CO2. Den CO2-udledning kan blive halveret med en målrettet indsats, viser rapporten ”Grøn skibsfart i Nord- og Østersøen”, som Green Power Denmark har udarbejdet i samarbejde med 15 andre virksomheder og organisationer.

Grøn skibsfart i Nord- og Østersøen - Anbefalinger til dansk bidrag mod 2030
Politikpapir

​​​​​​​Green Power Denmark har taget initiativ til at samle centrale virksomheder på tværs af hele værdikæden med henblik på at udarbejde fire konkrete anbefalinger til, hvordan Nord- og Østersøen bliver en...

Green Power Denmarks PtX-Partnerskab

Green Power Denmarks PtX-Partnerskab er et samarbejde mellem aktører, der ønsker at fremme den danske PtX-industri inden for hele PtX-værdikæden, og gennem skalering og industrialisering sikre, at Danmark bliver et foregangsland.

PtX-Partnerskabet formulerer i fællesskab de fremtidige behov og ønsker for rammevilkår, der skal sikre de bedst mulige vilkår for en sektor i stor udvikling og konkurrence både regionalt og internationalt.

Læs mere om PtX-Partnerskabet og se, hvem der er medlem

 

Nyheder direkte i din indbakke?