Pressemeddelelse

Digitalisering skal sætte fart på grøn omstilling

Green Power Denmark roser regeringen for at gøre grøn omstilling til et omdrejningspunkt i digitaliseringsstrategi og involvere energibranchen i udviklingen af fremtidens grønne, digitale løsninger.

Laptop på græs

Foto: DaveMeier/Pixabay

Danmark er et af Europas mest digitaliserede lande, og nu vil regeringen med en ny strategi løfte digitaliseringen til næste niveau. Green Power Denmark glæder sig over, at grøn omstilling er et omdrejningspunkt i strategien.

– Regeringen skal have ros for at ville forene to danske styrkepositioner: Digitalisering og grøn omstilling. Det er et power couple, og formår vi at koble de to styrkepositioner, så kan vi sætte yderligere fart på klimakampen og skabe de nye, grønne løsninger, som hele verden efterspørger, siger Jørgen S. Christensen, teknologidirektør i Green Power Denmark.

Regeringen vil iværksætte et program for digitalisering af forsyningssektoren, hvor man vil involvere branchen. Netop det har Green Power Denmark efterspurgt, så man for eksempel kan få udviklet et sæt fælles digitale spilleregler for energi- og forsyningssektoren, som sikrer, at alle energileverandører og -forbrugere kan dele data.

– Det er et rigtig godt initiativ, som branchen ser frem til bidrage til. Digitalisering fylder allerede rigtig meget i den grønne sektor, men det bliver endnu mere i fremtiden. Data og digitalisering er afgørende for, at den grønne omstilling sker på den mest effektive måde, så vi blandt andet bliver bedre til at få forbruget til at svinge i takt med produktionen af grøn strøm. Alt sammen til gavn for forbrugere, producenter og samfundet som hele, siger Jørgen S. Christensen og fortsætter:

– Bedre adgang til data og viden på tværs af forsyningssektoren er alfa og omega. Det her program kan drive udviklingen mod en sammenhængende, grøn forsyningssektor, der udnytter ressourcer og infrastruktur bedre på tværs af værdikæder og forsyningsarter.

Nyheder direkte i din indbakke?