Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

FIBERNET

Danskerne er vilde med fibernet

Der er fuld fart over danskernes tilslutning til en bedre digital infrastruktur i form af fibernet. Det viser nye tal fra Energistyrelsen. Corona-året 2020 satte ekstra skub i behovet for lynhurtigt og stabilt bredbånd.

På bare ét år er antallet af fibernet-abonnementer i Danmark steget med 134.000, hvilket er ny Danmarksrekord. Det svarer til 367 nye tilslutninger af borgere og virksomheder - hver dag - hele året rundt. Det viser nye tal fra Energistyrelsen. Dansk Energi glæder sig over tendensen og forventer, at udviklingen fortsætter i samme høje tempo i de kommende år.

– Vi forventer, at den enorme efterspørgsel efter fibernet fortsætter i de kommende år. Coronaen har boostet danskernes behov for lynhurtigt og stabilt bredbånd for at kunne hjemmearbejde og fjernundervises – også fra de mange sommerhuse. Og de forbrugerejede energi- og fibernetkoncerner har stor fokus på at sikre fuld fiberdækning inden for de kommende par år, udtaler Christian Berg, chefkonsulent i Dansk Energi.

Ved indgangen til 2021 var der 861.000 danske fibernet-abonnementer. Energistyrelsens tal indeholder også en temperaturmåling af konkurrencen på bredbånd. I mange år har TDC’s markedsandel ligget på mere end 50 procent, hvilket har gjort TDC til et af de mest dominerende selskaber blandt de tidligere statsmonopoler i EU. De nye tal fra Energistyrelsen viser, at TDC’s markedsandel er faldet til knap 45 procent, hvilket dog fortsat er højere end EU’s gennemsnit på 40 procent.  

– Udviklingen viser, at markedet er meget dynamisk og konkurrencepræget. De seneste år er der indgået omkring 40 kommercielle aftaler mellem energi- og fibernetkoncerner og indholdsleverandører, og de danske forbrugerpriser på fibernet er blandt de laveste i Europa. Vi er derfor noget forundret over Erhvervsstyrelsens betragtning om, at de lokale og regionale fibernetselskaber udgør et konkurrencemæssigt problem og skal underlægges en hel masse regulering fra centralt hold. Vi har simpelthen svært ved at se, hvad det er for et problem som Erhvervsstyrelsen mener de løser med øgede regulatoriske byrder for branchen, siger Christian Berg.

FIBERNET

Danske forbrugerpriser på fibernet er blandt de laveste i Europa. Det viser en ny rapport, der for første gang sammenligner danske...

Emne

Nyheder direkte i din indbakke?