Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

MINISTERBESØG

Erhvervsminister roser energisektor for at skabe grønt Danmark i balance

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede mandag Thy-Mors Energi for at opleve, hvordan koncernen med investeringer i vindmøller, fibernet og elnet understøtter den lokale udvikling og bidrager til hele Danmarks grønne omstilling.

Snart har alle borgerne i Thy og på Mors digital infrastruktur i verdensklasse, hvilket skaber grobund for både bosætning og erhvervsudvikling. Det er et resultat af, at Thy-Mors Energi de sidste mange år har investeret 60 millioner kroner om året i at udrulle fibernet.

Derudover yder det blæsende Thy og Mors et væsentligt bidrag til den grønne omstilling i Danmark. I alt transporterer Thy-Mors Energi’s elnetselskab grøn strøm rundt i energisystemet svarende til 140 procent af områdets samlede elforbrug. Dette er kun muligt, fordi Thy-Mors Energi igennem en årrække har investeret massivt for at få et tidssvarende elnet. 

Det var netop for at høre, hvordan Thy-Mors Energi bidrager til regionale udvikling samt regeringens ambition om et grønt Danmark, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) lagde vejen forbi energiselskabet mandag.

– Det betyder utrolig meget for lokalområdet at have et lokalt forankret energiselskab. Det er vigtigt, at vi kommer videre i den grønne omstilling samtidig med, at vi løfter lokalområderne ude omkring i Danmark. I den forstand spiller de regionale energiselskaber en stor rolle, sagde Simon Kollerup.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) på besøg hos Thy-Mors Energi 25. november 2019

Værdi for lokalsamfundet

I forbindelse med besøget overrakte Thy-Mors Energi en ny rapport, der viser, hvordan Thy-Mors Energi gennem investeringer i elnettet og vedvarende energi kan bidrage til regeringens klimamål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

– De danske energiselskaber har spillet en vigtig rolle i den grønne omstilling, og det vil de også gøre i årene, der kommer, kvitterede Simon Kollerup. 

Direktør for Thy-Mors Energi, Lars Peter Christiansen, takkede ministeren for at lægge vejen forbi:

– For os giver det mest værdi, at beslutninger kan træffes tættest muligt på dem, de vedrører – nemlig vores andelshavere. Vores koncernstruktur styrker den lokale beslutnings- og handlekraft, der er med til at holde Danmark i balance. Derfor er vi glade for, at ministeren anerkender den indsats, vi har gjort sammen med lokalområdet, sagde Lars Peter Christiansen.

Nyheder direkte i din indbakke?