Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Fiber

Stadig flere danskere sikres adgang til fibernet

Der er fuld fart på fiberudrulningen i hele Danmark. Det gælder ikke mindst i land- og yderkommunerne, hvor de forbrugerejede energiselskaber fortsat investerer massivt i fibernet. Nye tal fra Energistyrelsen viser, at 72 pct. af alle boliger og virksomheder nu har adgang til fibernet.

Energistyrelsen har netop offentliggjort en ny kortlægning af bredbåndsadgang i Danmark. På styrelsens hjemmeside, Tjekditnet.dk, er det nu muligt at finde alle resultater fra bredbåndskortlægningen 2020 – både nationalt, lokalt og på adresseniveau.

Kortlægningen viser, at stadig flere danskere sikres adgang til det hurtige fibernet. Andelen af boliger og virksomheder, der er dækket af fibernet, er således steget fra 68 procent i 2019 til 72 procent i 2020 på landsplan. På regionsniveau topper Region Nordjylland med 83 procent fiberdækning – efterfulgt af Region Syddanmark (76 procent) og Region Midtjylland (76 procent).

– De forbrugerejede energi- og fibernetkoncerner har de seneste år sat turbo på udrulningen af fibernet til husstande og virksomheder rundt om i landet, herunder i landdistrikterne. Det har ført til, at Danmark ligger nr. 2 i hele EU, når det gælder dækning med fibernet i landdistrikterne, og en lang række øer får i dag også leveret fibernet fra de lokale energiselskaber, fortæller Thomas Woldiderich, der er branchechef for telepolitik i Dansk Energi.

– COVID-19-krisen har vist os betydningen af at have en robust og fremtidssikker digital infrastruktur i Danmark. I løbet af ganske få uger blev fjernundervisning, virtuelle arbejdsmøder og videokonsultation med lægen normalen i en unormal hverdag. Derfor er det afgørende, at det høje investeringsniveau i fibernet fastholdes i de kommende år, så endnu flere borgere kan få glæde af fibernettet og de nye digitale muligheder, siger Thomas Woldiderich.

Emne

Nyheder direkte i din indbakke?