Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

TELESTATISTIK

Fibernettet slår danmarksrekord - igen!

På bare ét år er antallet af fibertilslutninger i Danmark steget med 83.000, hvilket er ny danmarksrekord. Det viser nye tal fra Energistyrelsen. Dansk Energi forventer, at udviklingen fortsætter i samme høje tempo de kommende år.

Udbygning og tilslutning til fibernettet kører i højt tempo. De forbrugerejede energi- og fiberkoncerner har travlt med at komme ud til alle husstande og virksomheder i deres fiberforsyningsområder. Samtidig har TDC efter mange års tøven også meldt sig på banen og iværksat en fiberudrulning til danskerne.   

På bare ét år er antallet af fibertilslutninger i Danmark steget med 83.000, hvilket er ny danmarksrekord. Det svarer til, at der hver dag bliver tilsluttet 227 nye husstande og virksomheder rundt om i landet. Det viser den nyeste telestatistik fra Energistyreksen.

Og udviklingen fortsætter i samme høje tempo de kommende år, forventer Dansk Energi.

Mere end 685.000 husstande og virksomheder har en fiberforbindelse til internettet, og inden året er omme, har det samlede antal forbindelser passeret 700.000. Hertil kommer godt 150.000 husstande i boligforeninger og kollegier, som deler en fælles fiberforbindelse via et internt netværk (såkaldt Fiber-LAN), fremgår det af Telestatistikken.

Energistyrelsens tal viser også, at der er stor vækst i datatrafikken over de kablede bredbåndsforbindelser – navnlig som følge af et stærkt stigende forbrug af streamingtjenester. Den gennemsnitlige datatrafik er på ét år steget fra 200 GB per måned til 234 GB per måned – svarende til en vækst på 17%. Til sammenligning bruger mobile bredbåndsabonnementer i gennemsnit kun 9 GB data per måned. Altså en faktor 26 i forskel.

100.000 husstande og virksomheder har opsagt deres bredbånd over kobbernettet (xDSL) og er sprunget over på andre bredbåndsforbindelser – navnlig bredbånd over kabel-tv net og bredbånd over fibernet, kan man læse i tallene fra Energistyrelsen. Kobbernettet skal dog ikke afskrives som bredbåndsteknologi. 46 procent af de i alt 809.000 bredbåndskunder på kobbernettet har en internethastighed på 30-100 Mbit/s – som følge af TDC’s løbende opgradering af kobbernettet til højere hastigheder. Nye teknologier kan bane vej for endnu højere hastigheder i fremtiden.

TDC’s markedsandel på bredbånd er 50,5 procent, hvilket gør TDC til et af de mest dominerende selskaber blandt de tidligere statsmonopoler i EU.  

Interview

Thy-Mors Energi er på nippet til at have bygget en komplet fiberinfrastruktur til alle andelshavere. Det er et bevis på, hvad man kan...

Emne

Nyheder direkte i din indbakke?