Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

MIN DAG

Har du akvarium?

MIN DAG: Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer. Dansk Energi sætter fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken. Mød Dian Østergaard Jensen, der er kunderådgiver i Energi Fyn.

I mit job som kunderådgiver har jeg mange forskellige opgaver. Jeg har nok omkring 60 telefonopkald om dagen plus mange mails fra kunder – og så er der også kunder, der kommer herind personligt. Det er meget afvekslende, og dagene er aldrig ens.

MØD MENNESKET

Hvem: Dian Østergaard Jensen
Hvad: Kunderådgiver, Energi Fyn
Hvor: Odense

...

Jeg hjælper for eksempel, når folk ikke kan finde deres elmåler. Andre ringer ind, fordi de ikke kan forstå, at deres forbrug er så højt, selvom de sparer på energien. Så taler vi om, om de har en gammel kummefryser eller et akvarium. I dag blev jeg spurgt, om en trafiktæller fra Vejdirektoratet skal påsættes måler. Det spørgsmål havde jeg ikke fået før.

Jeg får mange pudseløjerlige ting at vide. Mange kan godt lide at snakke. Selvom de har ventet i telefonen, glemmer de, at der er andre i kø.

Jeg har et blødt punkt for ældre mennesker. De kan nogle gange godt være lidt frustrerede over, at alting foregår digitalt. Vi hører også om sygdomsforløb og andre personlige problemer. Der er både sjove og nogle gange også triste oplevelser, men det er med til at gøre dagene spændende og varierede.

Dian Østergaard Jensen, kunderådgiver i Energi Fyn

MIN DAG

Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer.

Dansk Energi sætter i serien 'Min dag' fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken.

Læs også:

➤ Det et ikke et 8-16-job, for skibene sejler konstant

➤ Det handler om at give tilbage til fællesskabet

➤ Jeg er en del af beredskabet

➤ Nogle ildsjæle ringer tre gange om dagen

➤ Jeg kan godt lide, når der er gang i den

Sygeplejersken der blev trusselsjæger

Jeg vil give tilbage til verden med teknologi

Portrætterne er tidligere bragt i Magasinet Energi.

...

Da jeg begyndte som kunderådgiver i 2011, var tingene mere enkle. Der var ingen, der havde den store holdning til deres el, bare der var strøm i stikkontakten. Det har forandret sig meget de seneste år, og især efter Engrosmodellen trådte i kraft med nye regler på elmarkedet.

Det er blevet nemmere for kunderne at få én regning, men for mig som kunderådgiver er tingene blevet mere komplekse. Bare at registrere en flytning er blevet meget mere omstændeligt.

Når jeg har fri, har jeg absolut ikke lyst til at tale i telefon eller sidde foran en skærm. Jeg får rigeligt af begge dele i løbet af en arbejdsdag. Jeg nyder egentlig bare at have fri. I flere år havde jeg et forsamlingshus samtidig med fuldtidsjob. Jeg stod for alt fra borddækning til menu-sammensætning og servering, så der var travlt. Det er efterhånden en del år siden, men ind imellem synes jeg stadig, at jeg puster ud efter dobbeltarbejdet, og derfor nyder jeg stadig bare at kunne holde fri om aftenen og i weekenderne med min familie.

Artiklen er skrevet før corona lukkede Danmark ned.

Nyheder direkte i din indbakke?