Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

MIN DAG

Det handler om at give tilbage til fællesskabet

MIN DAG: Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer. Dansk Energi sætter fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken. Mød Christian, der er ansvarlig for SEAS-NVEs relationsprogram, der årligt uddeler 200.000 kroner.

I mit job er jeg blandt andet ansvarlig for SEAS-NVE’s relationsprogram, hvor vi hvert halve år donerer 10 gange 10.000 kroner. Programmet blev oprettet i 2013, og siden har vi delt penge ud til 110 projekter: Fra spejdere over lokale biografer til e-sports-klubber. Det er Foreningsdanmark og det frivillige Danmark, vi langt henad vejen støtter. Dér, hvor vores andelshavere som oftest er i deres fritid.

Spejdere har modtaget SEAS-NVEs donationspris
Spejdere har blandt andet modtaget støtte fra SEAS-NVEs donationsprogram. Foto: SEAS-NVE

MØD MENNESKET

Hvem: Christian Hørdum Andersen, 33 år
Hvad: Redaktør og kommunikationskonsulent
Hvor: SEAS-NVE, Svinninge

...

Vi vil gerne give tilbage til det, vi kommer fra, og det vi står på skuldrene af. Vi vil gerne være med til at give en håndsrækning til de mange gode aktiviteter, der kommer fællesskabet i regionen til gode. Vi tror på, at det er vejen frem for at skabe et godt sammenhold.

Jeg hjælper ansøgerne, hvis de har spørgsmål. Vi har forsøgt at gøre processen så simpel som mulig, så alle kan søge. Vi henvender os til vores andelshavere: høj som lav – ung som gammel – lollik som nordvestsjællænder. Derudover består mit arbejde i at kommunikere til omverdenen, at folk kan ansøge om de her penge. Det er både i pressen, på vores hjemmeside og på sociale medier. Der er det mig, der holder hånd i hanke med, at vi får skudt det her udover rampen.

Christian Hørdum Andersen, Redaktør og kommunikationskonsulent, SEAS-NVE, Svinninge

 

Siden jeg begyndte i SEAS-NVE i 2016 har jeg sammen med kollegaer videreudviklet vores donationskoncept, så vi i dag også har en Ildsjælepris, som vi uddeler en gang om året. Og senest er vi begyndt at hjælpe med støtte til crowdfundingprojekter.

MIN DAG

Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer.

Dansk Energi sætter i serien 'Min dag' fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken.

Læs også:

➤ Det et ikke et 8-16-job, for skibene sejler konstant

Jeg er en del af beredskabet

Nogle ildsjæle ringer tre gange om dagen

Jeg kan godt lide, når der er gang i den

➤ Sygeplejersken der blev trusselsjæger

➤ Har du akvarium?

Jeg vil give tilbage til verden med teknologi

Portrætterne er tidligere bragt i Magasinet Energi.

...

Til vores almindelige donationer får vi hver gang cirka 600 ansøgninger. Dem læser jeg igennem sammen med andre i virksomheden. Det er dejligt at se, hvad der rører sig af fede aktiviteter i store og små byer. Jeg får et unikt indblik i det fællesskab, som faktisk præger Danmark.

Det kan jeg bruge i andre dele af mit arbejde til at finde frem til gode historier, som jeg kan skrive om til vores koncernmagasin, eller som journalisterne kan skrive om i avisen. Eller til videreudvikling af, hvor vi som virksomhed skal fokusere vores sociale ansvar henne. Og så er det brændstof til ens daglige arbejde at se, hvor glade folk bliver, når de modtager en donation.

I min fritid holder jeg af alle klassikerne som at dyrke motion, rejse, lave mad og være sammen med vores store kreds af venner og familie. Men i disse år er det knapt med fritid. Jeg er netop blevet far til mit andet barn, så udover arbejde står den mest på bleskift.

Emne

Nyheder direkte i din indbakke?