Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

MIN DAG

Nogle ildsjæle ringer tre gange om dagen

MIN DAG: Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer. Dansk Energi sætter fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken. Mød Vicki Domar Rossen, der arbejder med at få fibernettet udbredt på Fyn - året rundt. Vi mødte hende en varm sommerdag.

I mit job arbejder jeg for, at så mange andelshavere som muligt får adgang til fibernettet. Det er mit primære job, og derudover har vi også den kommercielle del, hvor vi sælger produkter.

Jeg havde troet, at vi ville have nogle rolige uger hen over sommeren, men erhvervskunder som campingpladser og marinaer vil opgraderes i sommervarmen – folk vil have wifi i turistmiljøerne. Det er også nu, at vi er ude og fortælle om fibernet i sommerhusområderne. Vi må være der, mens sommerhusejerne er der.

Vicki Domar Rossen, salgschef for fiber, Energi Fyn

MØD MENNESKET

Hvem: Vicki Domar Rossen​​​
Hvad: Salgschef, fiber
Hvor: Energi Fyn, Odense

...

Det er vigtigt, at vi er synlige, men en stor del af indsatsen for at skabe opbakning til, at vi graver fibernet ned, kommer fra ildsjæle. De kan noget, vi ikke kan, nemlig få talt med naboerne over hækken. I alle områder kræver vi, at mindst halvdelen af husstandene bestiller fibernet, for at det kan betale sig at sætte et projekt i gang. Ildsjælene er lokale, der er klar til at gøre en ekstra indsats. Det er fantastisk at opleve deres engagement. Nogle af dem ringer ind tre gange om dagen for at høre, om der er kommet flere bestillinger. I nogle områder sætter de, der har bestilt fibernet et skilt op i haven – og så får vi opkald fra andre i byen, der vil vide, hvordan de også får ét.

Uden ildsjæle går vi næsten aldrig ind i et område. Tit bliver et projekt født af, at en person ringer ind og spørger, hvad der skal til for at han kan få fiber - det kan ende med at blive en ildsjæl. Ildsjæle kan være alt fra ældre, der gerne vil gøre noget for at holde liv i deres landsby til forældre, der er trætte af at høre teenagere brokke sig over dårlige forbindelser. Min opgave er blandt andet at udvikle materialer til ildsjælene – og det er forskelligt fra sted til sted, hvad de har brug for.

MIN DAG

Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer.

Dansk Energi sætter i serien 'Min dag' fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken.

Læs også:

➤ Det et ikke et 8-16-job, for skibene sejler konstant

➤ Det handler om at give tilbage til fællesskabet

➤ Jeg er en del af beredskabet

Jeg kan godt lide, når der er gang i den

➤ Sygeplejersken der blev trusselsjæger

➤ Har du akvarium?

Jeg vil give tilbage til verden med teknologi

Portrætterne er tidligere bragt i Magasinet Energi.

...

Da jeg begyndte sidst i 2017 vidste jeg intet om fibernet. Det har jeg måttet lære, og jeg har brugt meget tid med vores teknikere og montører for at forstå produktet helt. Jeg har jo haft samme udgangspunkt som mange af vores kunder og ikke vidst, hvad fibernettet kan, og hvad de egentlig får ind i deres hus.

Nu hvor jeg er blevet klogere, er jeg bare så fascineret af, hvad det egentligt er for en teknologi vi arbejder med, og hvad vi gør. Og det skal vi da bare fortælle alle! Så jeg føler virkelig, at jeg er kommet på rette hylde, og jeg brænder for det, vi laver – ligesom ildsjælene.

I min fritid sætter jeg stor pris på at være ude med min familie. Vi smører tit madpakker og tager ud og finder et godt sted at spise dem. Jeg har to små piger, og for den ældste er den bedste start på en lørdag at spise madpakke i legehuset. Men vi tager nu også gerne på ture i weekenden. Og sammen hygger vi os med at passe vores 80 kvadratmeter store køkkenhave, 35 frugttræer og drivhus. Pigerne elsker at hjælpe – man kan så diskutere, hvor gode de egentligt er til at hyppe kartofler...

Jeg sætter stor pris på, at mine børn lærer, at syltede rødbeder ikke bare kommer fra et glas i Føtex, så jeg er blevet sådan en, der sylter og henkoger. Men sig det ikke til nogen.

Nyheder direkte i din indbakke?