Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

MIN DAG

Jeg vil give tilbage til verden med teknologi

MIN DAG: Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer. Dansk Energi sætter fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken. Mød Lotte Tange, der som Chief Technology Officer i SEAS-NVE, understøtter den grønne omstilling med teknologi.

I mit job er jeg chef for 85 personer, og jeg bryder mig ikke om udtrykket medarbejdere. Vi er kolleger, og alle har noget at bidrage med. Jeg er ikke eksperten på alle områder, så det handler om at bringe alle og deres viden i spil. Mit team står for alt fra it-sikkerhed, apps, der gør det muligt for brugerne at aflæse deres forbrug og til interne arbejdsredskaber og systemer i alle dele af koncernen. Vi skal sikre, at teknologien understøtter forretningen bedst muligt – og derfor laver vi både drift, vedligehold, udvikling og innovation.

Vi har i en periode brugt en del tid på at forberede opkøbet af Radius Elnet fra Ørsted. I første runde handlede det om at sikre, at alt det praktiske kan virke fra dag 1, når opkøbet er en realitet. Det er alt fra SIM-kort i mobiltelefoner til adgangskort, der skal være en plan for. På lang sigt skal vi have sammenlagt flere forskellige systemer til et fælles systemlandskab.

Jeg vil gerne have, at innovation kommer til at fylde endnu mere end det gør i dag i forhold til driftsopgaver. Mit mål er, at vi skal have den fedeste it- og innovationsafdeling, hvor vi samarbejder og netværker med blandt andet universiteter, så vi hele tiden får brugt data og de digitale muligheder bedst muligt – både internt i koncernen men bestemt også, så vores kunder kan optimere deres forbrug mest muligt. Vi skal lave energiløsninger til hjemmet og bruge det hav af data, der findes til at gøre alting bedre for vores kunder.

MØD MENNESKET

Hvem: Lotte Tange, 46 år

Hvad: CTO (Chief Technology Officer)

Hvor: SEAS-NVE, Haslev og Svinninge

...

Da jeg begyndte i SEAS-NVE, kom jeg fra et jobs om ansvarlig for Carlsberg Global Business Services (IT) i Asien. Jeg har arbejdet 20 år i Carlsberg-koncernen, og det har været sjovt. Men det tiltalte mig at komme ind i energibranchen, hvor man arbejder for den grønne omstilling. Det er større end en selv, og skal vi på den store klinge, så handler det jo om at give tilbage til verden og de kommende generationer. Det skal vi understøtte med teknologien.

Jeg boede i Hongkong i 2,5 år, og derfra var jeg ansvarlig for 10-12 lande. Så jeg er vant til at have virtuelle møder med kontorerne i Indien, Kina, Vietnam og andre steder. Der kunne vi måske kun mødes ansigt til ansigt en gang om året. Hvis der er kommet noget godt ud af corona, så er det, at vi nu har fundet ud af herhjemme, at det kan vi også godt. Biksen har kørt, og kundetilfredsheden har været fin. Vi har takkemails fra organisationen, hvor kolleger takker for, at det virker. Det er ellers ikke tit, at it-afdelinger får takkemails!

MIN DAG

Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer.

Dansk Energi sætter i serien 'Min dag' fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken.

Læs også:

➤ Det et ikke et 8-16-job, for skibene sejler konstant

➤ Det handler om at give tilbage til fællesskabet

➤ Jeg er en del af beredskabet

➤ Nogle ildsjæle ringer tre gange om dagen

➤ Jeg kan godt lide, når der er gang i den

➤ Har du akvarium?

➤ Sygeplejersken der blev trusselsjæger

Portrætterne er tidligere bragt i Magasinet Energi.

...

Der er mange ting – blandt andet maden og især dim sum – jeg savner fra Hongkong, men jeg er glad for, at vi ikke har den samme nulfejls-kultur her i Danmark, som de har. Jeg sagde tit til mine kolleger derude, at hvis de ikke begår fejl, så prøver de jo heller ikke noget nyt.

I min fritid har jeg altid rejst meget. Jeg ville ønske, at alle mennesker kunne komme ud og se, hvordan andre bor og lever.

Mens jeg boede i Hong Kong gik ferierne næsten altid til Danmark, så jeg glæder mig til, at vi igen må rejse. At krydse Andesbjergene på hesteryg står højt på min ønskeliste.

Jeg får sneget lidt af mine interesser ind på arbejdet. I bilen til og fra arbejde hører jeg Rage Against The Machine, hvis der ikke er telefonmøder. Og der er kommet et par Star Wars-plakater op på kontoret i Svinninge, ligesom jeg har indført en Yoda-figur, som fungerer som en slags fidusbamse i vores team. Jeg er nok lidt af en nørd, så det er næppe et under, at jeg er endt med at arbejde med it og teknologi, selvom jeg er uddannet revisor.

Nyheder direkte i din indbakke?