Denne artikel er fra før Green Power Denmark blev dannet og er udgivet af enten Dansk Energi, Dansk Solkraft eller Wind Denmark.

Artikel

Vi er der, når der er brug for det

MIN DAG: Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer. Dansk Energi sætter fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken. Mød Christian Nedergaard Lassen, der er driftsmester på Avedøreværket.

I  mit job arbejder vi i 12-timers skift – så enten er man her fra 7-19 eller fra 19-7. Også i weekenden. På hvert hold er der tre maskinmestre, der holder øje med Avedøreværket, en maskinmester der sidder og holder øje med H. C. Ørstedværket og en udemester. I kontrolrummet overvåger vi begge blokke og alle servicesystemer. Meget er automatiseret, og nogle alarmer ved man, hvad er – det kan være en ventil, som vi venter med at reparere til blokken er lukket ned, fordi det vil være fordyrt at lukke produktionen. Vi ved bare aldrig, hvad der sker. Så der skal altid være mindst tre mand på kraftværket af hensyn til brand.

Der er også plads til, at vi kan sende en mand ned og grille til aftensmaden. Vi griller for det meste, når nattevagten rammeren weekend, og vi laver noget af det mad,vores koner ikke vil have, vi spiser, som foreksempel flødekartofler og gammeldagsæblekage.

Christian Nedergaard Lassen, driftsleder, Avedøreværket

MØD MENNESKET

Hvem: Christian Nedergaard Lassen

Hvad: Driftsmester, Ørsted

Hvor: Avedøreværket, Hvidovre

...

Folk forstår ikke rigtigt, hvad vi laver, men vi er som brandmænd: Vi er der, når der er brug for det. Vi står for at producere en stor del af varmen til København, og vi stabiliserer elnettet. Men ingen lægger mærke til det. Vores opgave er at drive hele Avedøre-anlægget. Så arbejdsdagen kan både byde på en ventil, der skal motioneres, en damplækage, eller at vi skal have planlagt, hvordan vi tømmer 100 tons biomasse ud af en silo, uden at vi går til i støv.

Jeg kan godt lide, at vi er en stor industriel virksomhed med meget teknik. Man kan få stillet sin trang til at pille ved tingene, og jeg er ude og fikse noget på hver vagt. Jeg sidder aldrig en hel dag ved skærmene.

Da jeg begyndte i 2011 var jeg lige blevet færdiguddannet som maskinmester og blev spurgt, om jeg ville have job her som ekstern konsulent. Og så er jeg blevet her. Men jeg har aldrig haft den samme opgave i mere end et år. Jeg var idriftsættelsesleder, da vi lavede blok 1 om til at kunne benytte biomasse, og nu skal vi i gang med et projekt om levetidsforlængelse. Den ældste blok herude er jo 25 år gammel. Det skal jeg også være idriftsættelsesleder på.

Jeg plejer at sige, at man skal være bestykket med en kæmpe portion sund fornuft for at være her. Når vi bygger om og laver forandringer, så er det altid med et opstillet mål, som vi skal arbejde hen imod, og så må vi løse de problemer, vi støder på.

Christian Nedergaard Lassen / Avedøreværket / Min Dag

I min fritid sætter jeg blandt andet en Firebird fra 1968 i stand. Den har det originale interiør, og det kan man både se og lugte. Jeg købte den for mange år siden af min fætter, der købte den i Californien i 1980’erne. Lige nu er jeg ved at bygge en ny motor, den kan køre med, mens jeg laver den originale motor. Det er ligesom et puslespil, hvor tingene skal sættes rigtigt sammen. Men jeg kører ikke ret tit i den. Jeg har selv boet et år i Houston og oplevet den texanske livsstil, hvor større er bedre. Det gjaldt både biler og huse. Jeg var udstationeret for MAN Diesel, som jeg arbejdede for dengang. Min kæreste og jeg rejste rundt i hele USA og var superheldige at få den oplevelse.

MIN DAG

Energibranchen beskæftiger cirka 55.000 personer.

Dansk Energi sætter i serien 'Min dag' fokus på de mennesker, der skaffer strøm i kontakten og får det hele til at virke - uanset om de sidder på kontor eller er ude i marken.

Læs også:

➤ Det et ikke et 8-16-job, for skibene sejler konstant

➤ Det handler om at give tilbage til fællesskabet

➤ Jeg er en del af beredskabet

➤ Nogle ildsjæle ringer tre gange om dagen

➤ Jeg kan godt lide, når der er gang i den

➤ Har du akvarium?

➤ Sygeplejersken der blev trusselsjæger

➤ Jeg vil give tilbage til verden med teknologi

➤ Jeg maksimerer værdien af elproduktionen

➤  Min force er, at jeg har tid

Portrætterne er tidligere bragt i Magasinet Energi.

...

Artiklen er første gang bragt i Magasinet Energi i 2018.

Nyheder direkte i din indbakke?